avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... liderul de sindicat poate fi presedinte al comisiei de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

liderul de sindicat poate fi presedinte al comisiei de disciplina?

Liderul grupei sindicale poate sa fie numit presedinte al comisiei de disciplina?
Cel mai recent răspuns: ContSters54221 , utilizator 14:57, 22 Decembrie 2009
Poate sa fie numit ! Nu este nici un fel de incompatibilitate! Calitatea de lider sindical este una , iar functia ocupata in acea societate/intreprindere este alta!B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Poate sa fie numit ! Nu este nici un fel de incompatibilitate! Calitatea de lider sindical este una , iar functia ocupata in acea societate/intreprindere este alta!B-)


Corect punctul de vedere, ba mai mult, in acest fel se va considera ca recomandarea facuta de comisia de cercetare disciplinara va fi una echitabila si echidistanta. Acum mai conteaza si ce fel de lider de sindicat aveti acolo si interesele cui le apara.
Art. 4. - (1) Comisia de disciplina are in componenta 3 membri titulari, functionari publici definitivi numiti in functia publica pe perioada nedeterminata. Doi membri sunt desemnati de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, iar al treilea membru este desemnat, dupa caz, de organizatia sau organizatiile sindicale reprezentative ori de majoritatea functionarilor publici din cadrul autoritatii sau institutiei publice pentru care este organizata comisia de disciplina, in cazul in care sindicatul nu este reprezentativ sau functionarii publici nu sunt organizati in sindicat. Alegerea reprezentantilor functionarilor publici se face prin vot secret.

4) Presedintele comisiei de disciplina se alege prin votul secret al membrilor titulari, dintre acestia. In situatia in care nu se poate intruni majoritatea, va fi ales presedinte membrul care are cea mai mare vechime in specialitate juridica sau, in cazul in care acesta nu exista, membrul care are cea mai mare vechime in functia publica.


HG nr. 1344/2007 privind normele de organizare si functionare a comisiilor de disciplina

Da ce faceti voi la APM de va trebuie comisie de disciplina?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii magic_glassbest magic_glassbest Este legal ca managerul institutiei sa fie presedintele unei comisii de disciplina? Este vorba de o institutie de stat. (vezi toată discuția)
Comisii de cercetare mihaela_glodarenco mihaela_glodarenco Daca in urma unei sesizari este numita o comisie care analizeaza cazul, este legal ca cercetarea administrativa dispusa a se efectua sa fie realizata de o ... (vezi toată discuția)
Cine conduce comisia de disciplina daca presedintele este in concediu medical? gordius gordius Va rog sa-mi spuneti conf.reglementarilor legale ,cine va prezida lucrarile comisiei de disciplina in cazul in care presedintele comisiei din motive de ... (vezi toată discuția)