avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPTUL MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPTUL MUNCII

Este legal ca managerul institutiei sa fie presedintele unei comisii de disciplina?
Este vorba de o institutie de stat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 30 Iulie 2014
Daca asa ceva este prevazut in reg.intern sau in reg.de organizare si functionare al institutiei, atunci este posibil ca managerul institutiei sa fie presedintele comisiei de disciplina, daca este vorba despre personal contractual.

In cazul functionarilor publici , avem :
Hotărârea Guvernului nr. 1344/2007 :
art.4 (1) (1) Comisia de disciplină are în componenţă 3 membri titulari, funcţionari publici definitivi numiţi în funcţia publică pe perioadă nedeterminată. Doi membri sunt desemnaţi de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, iar al treilea membru este desemnat, după caz, de organizaţia sau organizaţiile sindicale reprezentative ori de majoritatea funcţionarilor publici din cadrul autorităţii sau instituţiei publice pentru care este organizată comisia de disciplină, în cazul în care sindicatul nu este reprezentativ sau funcţionarii publici nu sunt organizaţi în sindicat. Alegerea reprezentanţilor funcţionarilor publici se face prin vot secret.
,,,,

(4) Preşedintele comisiei de disciplină se alege prin votul secret al membrilor titulari, dintre aceştia. În situaţia în care nu se poate întruni majoritatea, va fi ales preşedinte membrul care are cea mai mare vechime în specialitate juridică sau, în cazul în care acesta nu există, membrul care are cea mai mare vechime în funcţia publică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liderul de sindicat poate fi presedinte al comisiei de disciplina? ContSters107946 ContSters107946 Liderul grupei sindicale poate sa fie numit presedinte al comisiei de disciplina? (vezi toată discuția)
Comisii de cercetare mihaela_glodarenco mihaela_glodarenco Daca in urma unei sesizari este numita o comisie care analizeaza cazul, este legal ca cercetarea administrativa dispusa a se efectua sa fie realizata de o ... (vezi toată discuția)
Cine conduce comisia de disciplina daca presedintele este in concediu medical? gordius gordius Va rog sa-mi spuneti conf.reglementarilor legale ,cine va prezida lucrarile comisiei de disciplina in cazul in care presedintele comisiei din motive de ... (vezi toată discuția)