Buna ziua.
Se poate face act de donatie de la bunica direct catre nepot ? Situatia este urmatoarea: Bunica mea detine un apart. si impreuna cu tatal meu doreste sa facem act de donatie direct catre mine. Cu alte cuvinte, vrea sa treaca imobilul direct pe numele meu, bineinteles cu acceptul tatalui meu. Tata este unicul copil iar eu unicul nepot. Multumesc.
Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin intermediul programului "Prima Casa" si am intampinat urmatoarea problema:
Proprietarul apartamentului a realizat un contract de donatie prin care a cedat partea sa cuvenita prin mostenire ( de la tatal decedat ) catre mama dansului.
In acest moment, mama proprietarului este unicul titular mentionat in documente.
Cu toate acestea, proprietarul are un copil minor care, din punct de vedere al bancii, dupa varsta majoratului si posibil deces al parintelui, poate ataca donatia si totodata actul de vanzare-cumparare.
Va rog sa ma ajutati prin a ma sfatui care sunt pasii de urmat in acest caz, pentru a putea finaliza tranzactia, tinand cont ca exista o mare posibilitate ca banca sa nu accepte acordarea creditului.