Buna ziua.
Se poate face act de donatie de la bunica direct catre nepot ? Situatia este urmatoarea: Bunica mea detine un apart. si impreuna cu tatal meu doreste sa facem act de donatie direct catre mine. Cu alte cuvinte, vrea sa treaca imobilul direct pe numele meu, bineinteles cu acceptul tatalui meu. Tata este unicul copil iar eu unicul nepot. Multumesc.
Da, se poate face un contract de donatie, mai ales in situatia in care tatal dvs. este de acord, acesta fiind singurul care ar fi putut la un moment dat sa atace respectivul contract de donatie dupa decesul bunicii.
Tatal dvs. fiind mostenitor rezervatar, in situatia in care contractul de donatie i-ar fi incalcat rezerva succseorala, ar fi putut solicita reductiunea liberalitatilor excesive.
In situatia descrisa de dvs. nu cred ca se pune problema de asa ceva, sens in care puteti sa incheiati linistit contractul de donatie.
Mostenire
pedrosolitar
Bunica fostei mele sotii a donat casa si tot ce avea unui nepot de verisoara, exluzand-o pe fiica si nepoata ei. In situatia data ce se poate face? (vezi toată discuția)