Pentru a fi codebitor/fidejusor ar fi trebuit sa aduc si eu veniturile mele in eligibilitatea creditului, asa este? Iar pentru fidejusor trebuia sa inchei si un contract in acest sens? Va multumesc!
Va multumesc frumos pentru raspuns. Mai este o clauza Imprumutatul si garantul real sunt responsabili solidar si indivizibil renuntand in mod expres la beneficiul de diviziune si discutiune. Eu in contract sunt doar garant real inseamnand ca raspund doar cu imobilul ipotecat nu si cu bunurile proprii, nu? Va multumesc inca odata pentru raspunsuri!
Buna ziua. In curand voi semna un contract de credit imobiliar. Avand in vedere ca din 30.09.2016 a intrat in vigoare OUG nr. 52/2006 privind contractele de credit imobiliare as dori sa va intreb daca este normal sa mai apara clauza - Clientul renunta in mod expres si irevocabil la orice drept de a invoca orice discutiune sau exceptie cu privire la urmarirea bunurilor ipotecate si recunosc dreptul bancii de a alege modalitatea de urmarire si de executare silita a garantiilor si ordinea executarii.
In OUG 52/2016 in art. 56 alin (1) scrie ca mai nou ai dreptul cel putin 6 luni sa iti vinzi singur casa. Ar trebui sa dispara aceasta clauza din contract? As dori sa va rog sa ma ajutati cu ceva raspunsuri deoarece inteleg ca acum ar trebui sa se modifice contractele de credit imobiliar conform noii ordonante! Va multumesc din suflet! O zi buna!
1. Un dezvoltator poate fi obligat printr-un act normativ sa monteze hidranti exteriori in complexul rezidential pe care il construieste?
2. Cu montarea hidrantilor pe scara blocului cine este responsabil? Asociatia de proprietari?
Mentionez ca este vorba de un bloc de 5 etaje nou din Bucuresti. Multumesc frumos.
Buna ziua...va multumesc mult pentru informatii. Povestea este in felul urmator: asa cum am mentionat eu detin un bun imobil de dinainte de casatorie. Sotul nu detine nimic. Doreste sa isi cumpere un bun imobil pt ca in caz de divort (Ipotetic vorbind) sa poata sa aiba unde sa stea si sa nu ajunga in strada pentru ca el nu detine nimic pe numele lui. Eu nu am vrut sa intru in acest credit inca de la inceput si afland ca exista posibilitatea de a face sotul o datorie personala am intrebat si la banca. Banca a spus ca poate sa faca doar el creditul. Intr-adevar s-a incadrat fara codebitor/coplatitor si DOAR cu veniturile lui. Specific ca eu nu am dus nicio adeverinta de venit..absolut nimic si nici nu am semnat nimic la banca pana in prezent. El a fost eligibil de unul singur si am inteles de la inceput ca este o datorie personala a sotului, NU comuna. Urmeaza sa semneze contractul de credit iar banca mi-a spus ca eu voi figura ca garant real (ipotecar). Cand am intrebat in caz de vreo nenorocire daca banca poate ataca si bunul meu imobil de dinainte de casatorie mi s-a spus ca DA! Eu am cerut clarificari mai ales ca am inteles, ca el are datorie personala, iar garantul ipotecar aduce doar ipoteca pe acel bun comun nicidecum si pe bunurile mele proprii. Mi s-a spus ca odata ce suntem casatoriti raspundem impreuna si bunul meu imobil dobandit inainte de casatorie este prin contract de vanzare - cumparare si poate fi atacat de instanta judecatoreasca fiindca nu e mostenire.:-/ Ca dispozitiile concubinajului pot afecta bunul meu propriu si sotul poate cere parte..aici nu prea am mai inteles...mi s-a parut aberant inca de la inceputul explicatiilor! Va multumesc mult pt ajutor si astept cu interes un raspuns pentru ca deja nu mai inteleg ce garant ipotecar sunt daca pot fi vizate si bunurile mele proprii nu doar bunul comun!
Buna seara. Am revenit cu noi intrebari. Bunul meu imobil dobandit prin contract de vanzare-cumparare inainte de casatorie in anul 2006 (casatorita sunt din 2008) poate intra sub incidenta dispozitiilor despre concubinaj din Noul Cod Civil care a aparut in 2011? Adica, daca eu divortez maine, sotul poate avea vreun drept la acest bun dobandit de mine inainte de casatorie, pana sa intre in vigoare NCC cu articolul referitor la concubinaj?
De asemenea, acest bun imobil dobandit prin vanzare-cumpare cu 2 ani inainte de casatorie are aceeasi putere juridica cu ipoteza daca bunul a fi fost mostenit? Adica, banca poate executa acest bun propriu doar daca e prin vanzare-cumparare si nu il poate executa daca ar fi fost mostenit? eu sunt doar garant ipotecar la creditul imobiliar al sotului.
Buna ziua. Va multumesc mult pt raspunsuri! Totusi as mai avea o intrebare: este posibil pe undeva prin contract sa se strecoare vreo clauza abuziva prin care sa ma treaca altceva decat garant real? Ar trebui sa fiu atenta la ceva anume in mod specific? Am citit pe forum ca exista o clauza de solidaritate si ca renunt la beneficiul de discutiune si diviziune? Este o clauza ce nu ar fi necesar sa apara? Garantul real are aceste beneficii sau e doar o eroare a bancilor? Ma poate afecta in mod direct aceasta clauza de solidaritate si discutiune? Ma poate obliga banca sa semnez aceasta clauza?
Incerc sa ma informez inainte de a semna acel contract pentru a putea sa stiu cum pun problema in acel moment!
Multumesc pt raspuns! Dar daca eu garantez doar ipotecar nu ar trebui in caz de ceva obligatiile mele sa se incheie dupa ce se executa bunul comun? Nu sunt garant personal, nici coplatitor si nici fidejusor. Eu apar fiindca suntem casatoriti si aduc o garantie reala adica partea mea din bunul comun (50%). Eu nu vreau sa fiu obligata sa aduc garantii personale in acest contract doar ipoteca bunului comun...sper sa nu ma trezesc cu cine stie ce clauza in contract...de aceea incerc sa ma informez inainte de a semna!
Adica eu NU vreau sa aduc si garantia bunului meu propriu doar pe cel comun! Si voiam sa stiu la ce anume sa fiu extrem de atenta in contract!