avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Clauza contract de credit imobiliar
Discuție deschisă în Executare silită

Clauza contract de credit imobiliar

Buna ziua. In curand voi semna un contract de credit imobiliar. Avand in vedere ca din 30.09.2016 a intrat in vigoare OUG nr. 52/2006 privind contractele de credit imobiliare as dori sa va intreb daca este normal sa mai apara clauza - Clientul renunta in mod expres si irevocabil la orice drept de a invoca orice discutiune sau exceptie cu privire la urmarirea bunurilor ipotecate si recunosc dreptul bancii de a alege modalitatea de urmarire si de executare silita a garantiilor si ordinea executarii.
In OUG 52/2016 in art. 56 alin (1) scrie ca mai nou ai dreptul cel putin 6 luni sa iti vinzi singur casa. Ar trebui sa dispara aceasta clauza din contract? As dori sa va rog sa ma ajutati cu ceva raspunsuri deoarece inteleg ca acum ar trebui sa se modifice contractele de credit imobiliar conform noii ordonante! Va multumesc din suflet! O zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
Caliopy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Caliopy , utilizator 16:01, 5 Octombrie 2016
Conform codului civil (dreptul comun in materie de contracte), clauzele nule - contrare legii, ordinii publice sau bunelor moravuri, sunt inlocuite de drept cu dispozitiile legale aplicabile.

Prin urmare, in caz de litigiu se vor aplica dispozitiile legale si nu cele inserate in contract, in masura in care acestea din urma contravin celor legale.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Mai este o clauza Imprumutatul si garantul real sunt responsabili solidar si indivizibil renuntand in mod expres la beneficiul de diviziune si discutiune. Eu in contract sunt doar garant real inseamnand ca raspund doar cu imobilul ipotecat nu si cu bunurile proprii, nu? Va multumesc inca odata pentru raspunsuri!
Depinde de prevederile din contract. Verificati daca nu cumva aveti si calitatea de codebitor/fidejusor.
Buna ziua. Sunt doar garant real. De aceea nu inteleg de ce apare si aceasta clauza! Va multumesc frumos!
Pentru a fi codebitor/fidejusor ar fi trebuit sa aduc si eu veniturile mele in eligibilitatea creditului, asa este? Iar pentru fidejusor trebuia sa inchei si un contract in acest sens? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)