avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate bogdancroitoru

Activitate bogdancroitoru

Răspuns la discuția Preluare SRL cu datorii la banca?
Practic ei nu le-ar vinde, le-ar ceda gratuit, dar la pachet cu creditul folosit pentru a le cumpara.

Acea firma nu si-ar mai desfasura activitatea, pentru ca as prelua integral tot. Din acest motiv intreb, cumva prin fuziune sau sa devin eu unic asociat si in acea firma? Cumva sa ramana creditul atasat de acea firma din moment ce firma mea nu are vechimea necesara pentru a deschide un credit nou...

magiccom a scris:

Cred ca acestia au nevoie de acordul bancii sa le vanda in fuctie de modul cum au fost creditati pt achizitia utilajelor,
deci problema dumneavoastra ramane, puteti vorbi la banca poate exista solutii de creditare.

Preluare SRL cu datorii la banca?

Buna ziua, administrez un SRL inregistrat acum 5 ani, dar cu activitate doar de la sfarsitul anului trecut. Practic aproximativ 6 luni vechime fiscala.

Veniturile / profitul curent permit contractarea unui credit substantial, dar lipsa vechimii de 2 ani ma impiedica sa fac acest lucru.

Acum, exista o alta societate care detine toate utilajele pe care le doresc si pe care le-a achizitionat prin credit bancar, iar creditul nu a fost inca achitat.

Avand in vedere ca vechimea nu imi permite sa deschid un credit pentru achizitionarea de utilaje noi, presupun ca nu pot finanta nici cumpararea firmei respective astfel incat acea firma sa isi achite creditul din banii de la mine (cumparator), iar eu (firma mea) sa preia acea firma fara datorii.

Intrebarea mea este daca exista vreo varianta prin care eu (firma mea) sa preia / plateasca in continuare acel credit deja existent dar sa preiau in proprietate utilajele / acea firma inca de la inceput?

Multumesc din suflet pentru orice sugestie!

PS: Pe langa faptul ca pot deja sustine creditul acelei firme, se vor aduga la patrimoniu si utilajele acelei firme, dar si un eventual profit obtinut in urma exploatarii acestora.
Buna ziua,

Activez in domeniul marektingului afiliat, cu alte cuvinte promovez produse online si primesc un anumit comision. Majoritatea firmelor specifice din strainatate nu pretind nicio forma de contract. Este necesara numai inregistrarea si introducerea unui cont bancar, urmand ca aceste comisioane sa fie depuse periodic in contul meu.

Eu nu detin nicio forma juridica, deci veniturile pe care le dobandesc le declar cu ajutorul formularului 201 si platesc impozitul aferent.

Acum intrebarea mea:

Doresc sa inregistrez un SRL iar veniturile pe care le realizez ca persoana fizica si sunt virate in contul meu bancar personal sa le transfer catre SRL.

Problema pe care o banuiesc este ca veniturile se vor impozita de doua ori. Prima data pentru persoana fizica, prin formularul 201, iar apoi pentru SRL (banii fiind aceiasi). Plus impozitul pe dividente.

Solutia care mi s-ar parea convenabila, insa nu stiu daca este legala, ar fi sa incasez banii pe persoana fizica, sa ma facturez pe intreaga suma din SRL, banii ajungand in conturile firmei voi plati impozitul pe venit si dividende.

Insa nu stiu daca mai sunt obligat sa depun declaratia 201 avand in vedere ca in fond nu mai am bani in contul personal deci nu mai am ce sa declar.

Practic in marketingul afiliat, pentru incasarea de comisioane trebuie cheltuiti bani in publicitate. Deci as putea sa ma facturez cu servicii publicitare (pe care oricum le prestez si pentru care platesc indiferent ca sunt SRL sau persoana fizica) pentru toata suma si in contul personal sa fiu pe zero.

Va rog, in cazul in care problema mea este prea complexa, macar sa ma indrumati catre persoana pertinenta sa-mi dea un raspuns.

PS: Pe scurt, nu vreau sa fac nicio inginerie financiara, dimpotriva. Vreau sa transfer veniturile obtinute pe persoana fizica in conturile unui SRL si sa fie impozitate doar SRL-ului.