avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare SRL cu datorii la banca?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare SRL cu datorii la banca?

Preluare SRL cu datorii la banca?

Buna ziua, administrez un SRL inregistrat acum 5 ani, dar cu activitate doar de la sfarsitul anului trecut. Practic aproximativ 6 luni vechime fiscala.

Veniturile / profitul curent permit contractarea unui credit substantial, dar lipsa vechimii de 2 ani ma impiedica sa fac acest lucru.

Acum, exista o alta societate care detine toate utilajele pe care le doresc si pe care le-a achizitionat prin credit bancar, iar creditul nu a fost inca achitat.

Avand in vedere ca vechimea nu imi permite sa deschid un credit pentru achizitionarea de utilaje noi, presupun ca nu pot finanta nici cumpararea firmei respective astfel incat acea firma sa isi achite creditul din banii de la mine (cumparator), iar eu (firma mea) sa preia acea firma fara datorii.

Intrebarea mea este daca exista vreo varianta prin care eu (firma mea) sa preia / plateasca in continuare acel credit deja existent dar sa preiau in proprietate utilajele / acea firma inca de la inceput?

Multumesc din suflet pentru orice sugestie!

PS: Pe langa faptul ca pot deja sustine creditul acelei firme, se vor aduga la patrimoniu si utilajele acelei firme, dar si un eventual profit obtinut in urma exploatarii acestora.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
bogdancroitoru, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 12:39, 21 Iunie 2022
Cred ca acestia au nevoie de acordul bancii sa le vanda in fuctie de modul cum au fost creditati pt achizitia utilajelor,
deci problema dumneavoastra ramane, puteti vorbi la banca poate exista solutii de creditare.
Practic ei nu le-ar vinde, le-ar ceda gratuit, dar la pachet cu creditul folosit pentru a le cumpara.

Acea firma nu si-ar mai desfasura activitatea, pentru ca as prelua integral tot. Din acest motiv intreb, cumva prin fuziune sau sa devin eu unic asociat si in acea firma? Cumva sa ramana creditul atasat de acea firma din moment ce firma mea nu are vechimea necesara pentru a deschide un credit nou...

magiccom a scris:

Cred ca acestia au nevoie de acordul bancii sa le vanda in fuctie de modul cum au fost creditati pt achizitia utilajelor,
deci problema dumneavoastra ramane, puteti vorbi la banca poate exista solutii de creditare.

Ma gandesc ca acea firma poate intra in firma dvs. si aduce utilajele ca aport la capitalul social. E de vazut ce zice banca. La o fuziune prin absorbtie, doar firma cealalta sa o absoarba pe a dvs. dar inainte ar tb sa deveniti asociat in ea. E destul de complicat cu fuziunea. Mai degraba prin aport la capitalul social

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se trece patrimoniu unei firme pe o alta firma ? inserv inserv Am avut deschise in Romania doua srl-uri cu un cetatean italian fiecare din noi detinand cate 50% din actiuni la fiecare firma.Una din firme era de prelucrarea ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu 2 asociati atomol atomol Doresc sa infiintez un SRL cu 2 asociati Aportul asociatului meu este un teren in valoare de 50000 euro iar aportul meu este de 60000 euro ,capital necesar ... (vezi toată discuția)
Includerea in cadrul unui ong din romania a unei sucursale a unui ong din strainatate ASPPBC ASPPBC Care sunt documentele necesare in vederea includerii in cadrul unei Asociatii deja existente cu sediul in Romania a unei sucursale a unui ONG cu sediul in ... (vezi toată discuția)