avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Includerea in cadrul unui ONG din Romania a unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Includerea in cadrul unui ONG din Romania a unei sucursale a unui ONG din strainatate

Care sunt documentele necesare in vederea includerii in cadrul unei Asociatii deja existente cu sediul in Romania a unei sucursale a unui ONG cu sediul in strainatate?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:15, 10 Aprilie 2016
Nu merge sa face acest artificiu, treaba cu includerea.
In functie si de legislatia din tara respectiva, va deschideti acolo o sucursala la asociatia (ong-ul) din tara. Poate ca va trebui sa infiintati direct ceva similar unui ong, nu ca sucursala a unui de la noi. Deci interesati-va mai intai in tara respectiva.
Ce intelegeti prin "inlcudere"?
Va ganditi la o fuziune transfontaliera, in care ONG-ul roman ar urma sa absoarba partial ONG-ul strain, si anume numai acea sucursala?
Pentru ONG nu e reglementata legal fuziunea transfrontaliera, si depinde in ce conditii permite sau nu legislatia acelui stat activarea unui ONG strain pe teritoriul sau. De exemplu in Romanai daca un ONG strain vrea sa isi deschida o sucursala (sau, ma rog, sa preia o structura exisenta), are nevoie de aprobare prin hotarare a Guvernului, fiind mult mai greu decat la firme, unde a iti deschide sau prelua ceva in alta tara e mult mai simplu.... nu credem ca merita complicatia....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare ong in alta tara Ongbuc Ongbuc Care este modilitatea prin care o fundație își poate modifica tara de proveniență sau dacă este posibil sa fie preluată de un alt ong din stat diferit? (vezi toată discuția)
Infiintare sucursala ong in bulgaria petronel11 petronel11 Suntem ONG si vrem sa infiintam o sucursala fara personalitate juridica in strainatate Bulgaria de exxemplu. Se poate, sau trebuie sa fie filiala pentru a o ... (vezi toată discuția)
Ong românesc cu sucursala in alta tara europeana Adevar1 Adevar1 Buna ziua, Poate un ONG românesc să-și deschidă o sucursală într-o altă țară europeană? Și trebuie să depună cererea cu actele de deschidere ... (vezi toată discuția)