avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL cu 2 asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL cu 2 asociati

Doresc sa infiintez un SRL cu 2 asociati Aportul asociatului meu este un teren in valoare de 50000 euro iar aportul meu este de 60000 euro ,capital necesar cumpararii utilajelor si constructiei unui spatiu -hala-.Am nelamuriri in legatura cu constituirea capitalului social -sa fie min. 200 lei ?-cu constituirea partilor sociale -egale?- .In general cu inceputul-cum sa procedez sa fie bine si corect .Ma poate sfatui cineva mai experimentat ?
Puteti infiinta firma cu capital minim, respectiv 200 lei si apoi sa veniti cu celelalte bunuri, teren si utilaje ca aport la capital social, insa va recomand sa faceti aceasta doar daca e neaparat necesar caci o data aduse aport la capitalul social vor putea fi scoase si eventual instrainate mult mai greu.
Dar am de ales?exista alta cale in afara de aceea de a aport eu capitalul necesar iar asoc. terenul?
O alta cale pentru ce, de fapt?Ori este aport ori nu.Daca vreti totusi sa construiti o hala pe acest teren, dar sa nu fie aport la capital puteti sa il inchiriati societatii sau sa faceti un contract de comodat.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Intr-adevar as putea sa inchiriez acest teren , poate e chiar o solutie mai buna decat asocierea cu persoana detinatoare a terenului dar fiind vorba de o investitie mare de facut acolo nu e riscanta inchirierea ?m-ar interesa o inchiriere pe cel putin 10 ani si nu cred ca ar accepta proprietarul o perioada asa mare.In opinia mea tot varianta asocierii e mai sigura chiar daca profitul se va imparti.
Daca nu accepta inchirierea, faceti asa cum ati spus dar e destul de riscant sa aduceti ca aport la capital asemenea valori.Sunt solutii, dar trebuiesc analizate in totala cunostinta de cauza.

Alte discuții în legătură

Cum sa fac? atomol atomol Mi-a fost facuta o propunere de asociere intr-o afacere de catre doua persoane eu sa particip cu un teren de 800 metri patrati ca punct de lucru iar ei cu ... (vezi toată discuția)
Cum primesc un asociat in firma? OanaSt7 OanaSt7 Buna ziua, Este vorba de o firma cu capital social 200 RON, 2 asociati in prezent (50%-50%) dintre care unul este si administrator. In aceasta firma s-au ... (vezi toată discuția)
Aport capital social mikitud mikitud buna ziua pt.un SRL ,cu 2 asociati in parti egale, in ce conditii se face aportul la capitalul social. as dori un raspuns detaliat. multumesc. (vezi toată discuția)