avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum sa fac?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum sa fac?

Mi-a fost facuta o propunere de asociere intr-o afacere de catre doua persoane eu sa particip cu un teren de 800 metri patrati ca punct de lucru iar ei cu capitalul.Aici apare dilema mea care este urmatoarea : valoarea terenului meu este de apox. 60000 euro ,iar ei doi vin cu un capital de max. 15000-20000 .Cum e oare mai bine sa fac ?sa accept si sa includ terenul in patrimoniul soc.ce se va infiinta sau sa fac un contract de asociere in participatiune ?Mai sunt si alte variante?nu prea vreau sa risc terenul!Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:47, 12 Februarie 2008
Daca nu vreti sa riscati terenul nu contribuiti cu el.
Faceti un contract de inchiriere, comodat... faceti altceva decat sa schimbati, eventual, proprietarul terenului...
Ca sa nu spun ca si actele va costa mai putin in caz ca nu bagati terenul in capitalul social...
Si asocierea in participatiune presupune transfer de la asociatul ascuns la cel vizibil, si presupun ca cei doi se vor ocupa de afacere, deci ei vor fi vizibili. Fara transfer ramane inchirierea sau comodatul.
Sa fac un contract de asociere prin participatiune?e oare mai avantajos?sau comodat?multumesc mult pt. primul raspuns!
Care e diferenta intre inchiriere si acomodat?
scuze comodat!

Alte discuții în legătură

Asociere? atomol atomol Asocierea in participatiune presupune transferul de proprietate asupra unui spatiu de la asociatul ascuns la cel vizibil .intrebarea mea este :Isi pierde asoc. ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu 2 asociati atomol atomol Doresc sa infiintez un SRL cu 2 asociati Aportul asociatului meu este un teren in valoare de 50000 euro iar aportul meu este de 60000 euro ,capital necesar ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune ccccristina ccccristina buna ziua un asociat( a venit cu spatiu),trebuie sa primeasca lunar de la celalalt asociat in fiecare luna 3000 de euro + tva in urma desfasurarii ... (vezi toată discuția)