avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Activitate vallydulduruc

Activitate vallydulduruc

Pai da, cumpar 2 masini pe numele meu, le inscriu si apoi le vand. Care este ilegalitatea? Dumneavoastra daca aveti 2 masini pe numele dvs si le vindeti in decursul unui an, comiteti vreo ilegalitate?

Ioan Petru Butariu a scris:

Impozitul pe profit il platesc companiile, nu persoanele fizice, si nu exista vreo scutire pt companii in acest sens.

Da, este ilegal, pt ca conform Codului Fiscal sunt scutite vanzarea de bunuri folosite de d-voastra, nu comertul ca profesie.

Dar daca iau 2 masini pe numele meu 2 pe al sotiei 2 pe al mamei 2 pe al tatalui si 2 pe al surorii mele, este ceva ilegal in asta?
Eu am inteles ca cine vinde masini minim Euro 5 sunt scutiti de plata impozitului pe peofit. Este adevarat? Imi putesti spune cum se numeste noua lege ca sa ma documentez cat mai bine?

Ioan Petru Butariu a scris:

Da, exista riscul ca ANAF sa va calculeze impozit pe venit pentru veniturile nedeclarate.

www.avocatnet.ro/articol_493...

Doresc sa aduc pe trailer din Germania 10 masini (toate Euro 5 si Euro 6) pe care sa le vand apoi la un pret mai mare dar in momentul incheierii contractului de vanzare cumparare eu sa nu apar in acte deoarece fac contractul direct intre neamt si cumparator, dar numele meu apare in factura CMR care ii este necesara la inmatricularea masinii. Exista vre-un risc ca eu sa platesc acel impozit pe profit?
Buna seara. Va spun povestea mea pe scurt ca sa beneficiez de cele mai bune sfaturi de la dumneavoasta. Tatal meu adevarat a decedat in 2015 zic adevarat pentru ca mama sa despartit de el cand eu aveam cativa ani, ea nefiind casatorita cu el dar eu fiind recunoscut de acesta iar prin urmare ii port numele. Nu au pastrat niciodata legatura dar am aflat de la niste rude indepartate ca el ar fii murit anul trecut. As dori sa stiu cum pot afla adresa la care a locuit si bunurile de pe numele lui pentru a demara taxa de succesiune eu stiindui doar numele si orasul in care a locuit (Bucuresti) eu fiind din Pitesti. Va multumesc si apreciez munca voastra.