avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe profit din vanzarea de autoturisme
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe profit din vanzarea de autoturisme

Doresc sa aduc pe trailer din Germania 10 masini (toate Euro 5 si Euro 6) pe care sa le vand apoi la un pret mai mare dar in momentul incheierii contractului de vanzare cumparare eu sa nu apar in acte deoarece fac contractul direct intre neamt si cumparator, dar numele meu apare in factura CMR care ii este necesara la inmatricularea masinii. Exista vre-un risc ca eu sa platesc acel impozit pe profit?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:56, 27 Septembrie 2018
Da, exista riscul ca ANAF sa va calculeze impozit pe venit pentru veniturile nedeclarate.

www.avocatnet.ro/articol_493...
Eu am inteles ca cine vinde masini minim Euro 5 sunt scutiti de plata impozitului pe peofit. Este adevarat? Imi putesti spune cum se numeste noua lege ca sa ma documentez cat mai bine?

Ioan Petru Butariu a scris:

Da, exista riscul ca ANAF sa va calculeze impozit pe venit pentru veniturile nedeclarate.

www.avocatnet.ro/articol_493...

Dar daca iau 2 masini pe numele meu 2 pe al sotiei 2 pe al mamei 2 pe al tatalui si 2 pe al surorii mele, este ceva ilegal in asta?
Impozitul pe profit il platesc companiile, nu persoanele fizice, si nu exista vreo scutire pt companii in acest sens.

Da, este ilegal, pt ca conform Codului Fiscal sunt scutite vanzarea de bunuri folosite de d-voastra, nu comertul ca profesie.
Pai da, cumpar 2 masini pe numele meu, le inscriu si apoi le vand. Care este ilegalitatea? Dumneavoastra daca aveti 2 masini pe numele dvs si le vindeti in decursul unui an, comiteti vreo ilegalitate?

Ioan Petru Butariu a scris:

Impozitul pe profit il platesc companiile, nu persoanele fizice, si nu exista vreo scutire pt companii in acest sens.

Da, este ilegal, pt ca conform Codului Fiscal sunt scutite vanzarea de bunuri folosite de d-voastra, nu comertul ca profesie.

Alte discuții în legătură

Taxe revindere apartament outofside outofside Buna ziua, Am cumparat un apartament acum 2 ani si vreau sa-l vand. Intrebarea este daca voi plati vre-un fel de taxa de revindere in termen mai mic de N ... (vezi toată discuția)
Luare in evidenta auto adus din ue alecs22 alecs22 buna ziua, am cumparat o masina acum aproape 3 ani si nu am luat-o in evidenta. Masina dupa cam 3 luni a ramas in garaj pentru ca mi-am luat alta masina ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina cu taxa recuperata,solutii de evitare a taxei la transcrierea pe viitorul proprietar flo1990b flo1990b Buna ziua,intentionez sa vand o masina care are taxa de inmatriculata recuperata de fostul proprietar...am cumparat masina gata inscrisa in 2012 cand nu exista ... (vezi toată discuția)