Am cumparat un apartament acum 2 ani si vreau sa-l vand. Intrebarea este daca voi plati vre-un fel de taxa de revindere in termen mai mic de N ani (auzisem ca s-ar considera specula si s-ar impune niste taxe). Nu stiu daca are importanta in vederea taxelor, dar apartamentul este luat cu credit ipotecar. De asemenea, mi-ar fi util sa mi se spuna ce taxe se mai platesc la vinderea unui apartament in afara celor notarile, de tranzactie.
Vi se percepe impozit de 3% din pretul de vanzare declarat daca vindeti apartamentul in mai putin de 3 ani de la dobandire si un impozit de 2% din pretul de vanzare declarat daca vindeti apartamentul dupa 3 ani de la dobandire.
si as vrea sa completez ca nu se considera specula...pentru ca specula e reglem de codul penal...in cazul acesta legiuitorul a vrut sa elimine practica celor care cumparau apartamente, le renovau partial si apoi le revindeau cu un profit imens intr-un timp foarte scurt :D
Tva imobiliare
garbis
sunt persoana fizica impozabila in scopuri de tva care vinde apartamente in mod uzual
vanzarea de apartamente la momentul actual nu merge bine
dar am niste ... (vezi toată discuția)