Art.75 alin.1 C.mun. nu este temei de drept al incetarii unui c.i.m. . Articolul reglementeaza durata minima a preavizului acordat in cazul concedierilor avand ca temei legal art.61 lit.c si d, art.65 si art.66 C.mun.
Intr-adevar, actele pentru somaj se depun la AJOFM.
Actele necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj
le gasiti aici:
[ link extern ]
M am prezentat ieri la AJOFM de care apartin , si interesandu ma de acest aspect , mi au spus ca este posibil sa nu pot beneficia nici macar de somaj datorita acestui preaviz sau concediere in care este stipulat acest articol 75 pct 1...trebuia ca ,, concedierea sa fie facuta cu articolul 65 atat trebuia sa fie mentionata...........euam incercat sa refuz sa semnez aceasta instiintare de preaviz dar seful a recurs la amenintari verbale ca daca refuz sa semnez imi va gasii el nod in papura sa imi desfaca contractul de munca in asa fel sa nu dispun de somaj si nici de preaviz, de teama am semnat aceasta instiintare :
preaviz
in atentia domnului b. stancut-sabin
Ca urmare, a deciziei conducerii societatii de restrangere a activitatii si neavand un loc de munca vacant
in unitate compatibil cu pregatirea profesionala, va aducem la cunostinta ca sunteti in preavizul de 20 de zile
lucratoare incepand cu data de 25 05 2016 , conform art 75 (1) din Codul Muncii.
In perioada preavizului, salariatul va lucra primele 10 zile cate 8 ore /zi , iar in celelalte 10 zile salariatului
i se acorda dreptul sa nu se prezinte la programul de lucru pentru a-si cauta un loc de munca fara ca aceasta
sa i afecteze salariul si celelalte drepturi.
Totodata alte probleme semnalate si intampinate acuma este legata de medicina muncii, pentru faptul ca ei au refuzat sa ma trimita la medicina muncii sa mi se evalueze starea de sanatate dupa ce m am intors din concediu medical si pana am fost concediat , deocamdata preavizul meu este pana pe data de 21 iunie 2016 aceasta fiind ultima zi, presupun si sper ca voi fi platit normal pana in aceasta zi inclusiv,,,,,,,eu doresc acuma sa obtin o scrisoare de semnalare de la medicina muncii pentru eliberarea unui certificat de boala profesionala...dar foarte greu datorita faptului ca nu il pot obtine ca nu am fost consultat intimpul in care eram angajat