Buna ziua , ma confrunt cu o problema medicala din cauza activitatilor de la locul de munca .
Am mai pus o intrebare aici pe site
www.avocatnet.ro/content/for...
, cand seful mi a adus la cunostinta faptul ca doreste sa ma concedieze , intre timp acesta mi a propus faptul ca atunci cand termin concediul medical pur si simplu sa ii prezint demisia pe masa fara sa ma ridic cu alte pretentii caci asa este cel mai bine pentru el si pentru mine, caci oricum el nu are ce alt loc sa mi ofere in societate plus ca nici de mine nu mai are nevoie caci sunt prea bolnav si nu ii mai sunt de folos.
Am incercat sa mi fac dreptate punand sesizare la itm dar fara un rezultat favorabil, iar starea mea de sanatate se inrautateste desi am urmat tratament de balneofiziologie si kinetoterapie fara un rezultat excelent sau vreun progres in stagnarea bolii , cum am terminat procedurile durerea a reaparut si am inceput sa ma deplasez mai greu piciorul drept fiindu mi afectat.
Va voi anexa acum sesizarea facuta la itm si raspunsul acestora, fisa postului si diagnosticele medicale .
Mai am o saptamana de concediu medical in care am urmat proceduri de recuperare medicala deoarece la indrumarea doctorului neurochirurg acesta a consiimtit ca desi sunt in prag de operatie sa incerc sa evit operatia urmand acest tratament, insa acesta nu da roade .
Seful mi a comunicat ca la sfarsitul concediului sa ma prezint la serviciu si sa mi dau demisia fara nici o pretentie deoarece ei nu mai au nevoie de mine si ca asa este cel mai bine sa demisionez caci oricum postul meu este ocupat deja si alte locuri in firma nu mai are .
Am depus plangere la ITM dar se pare ca acestia nu au constatat nereguli.
Doresc sa depun plangere si la tribunal dar insa nu stiu ce sanse as avea de castig si nici nu cunosc procedurile si cheltuielile de judecata iar in momentul actual nu imi permit sa mi iau un avocat care sa ma reprezinte in instanta .
Plangere ITM Constanta
Sunt angajat ca sofer cod COR 832201, cu categoria C pe autocamion iveco 6.5t la un program de lucru prevazut pe contract de la 08:00 la 16:30 de luni pana vineri, dar care nu se respecta deoarece execut curse in afara judetului Constanta , si pe raza judetelor Tulcea Calarasi Ialomita si ajung inapoi la depozit cu mult peste ora la care se termina programul si nu am beneficiat niciodata de diurna de deplasare, sau de compensatie materiala pentru orele suplimentare sau macar de zile libere platite(pot dovedi orele lucrate peste program cu datele inregistrate pe cartela tahograf.).Mentionez ca am fost obligat sa lucrez si sambata .
La angajare mi s a spus ca voi ca voi desfasura doar functia de sofer fara a fi nevoit sa execut si ca manipulant .Am adus de la inceput la cunostinta angajatorului faptul ca am antecedente privind coloana vertebrala adica am suferit o fractura la nivelul cervical survenit in urma unui accident auto si cu care am ramas cu probleme si mi este interzis sa ridic greutati deoarece am si un inceput de hernie de disc dar dupa angajare am fost obligat sa imi incarc manual camionul ,un efectiv de marfa zilnica cuprinsa intre 4 si 6 tone .
Inspre toamna anului 2015 am inceput sa acuz dureri puternice la nivelul gatului si al mijlocului si am inceput investigatii medicale care au durat o perioada de peste trei luni timp in care m am prezentat la serviciu purtand guler cervical
S a confirmat faptul ca hernia discala de la nivelul cefei adica coloana cervical , aavansat dar totodata am capatat si o hernie discala la nivel lombar( mijloc)datorita suprasolicitarii zilnice.In prezent toata coloana mea vertebrala este compromisa
Managerul zonal reprezentat prin Nicolae Siret mi a adus la cunostinta faptul ca atunci cand voi termina cu investigatiile medicale , voi fi concediat deoarece nu mai corespund nevoilor lor si anume ca nu mai sunt apt pentru effort fizic prin ridicare caci cica este ceva normal ca seful sa participle la incarcare .
In prezent ma aflu in concediu medical de recuperare dar angajatorul a ocupat postul meu angajand alt sofer in locul meu desi nu ma concediat inca pentru ca sunt in concediu , dar ma face sa inteleg ca atunci cand voi revenii la serviciu eu nu o sa mai am post.
Contractul meu este strict ca sofer plus ca in fisa postului nu se prevede faptul ca trebuie sa si incarc marfa in autocamion .
Daca as fi lucrat daor ca sofer nu as fi ajuns in acest stadiu de boala,dar efortul fizic a accelerat imbolnavirea
Aceasta fost plangere ce am depuso iar acum atasez si raspunsurile itm ului:
Potrivit atribuţiitor şi competenţelor prevăzute de Legea 108/1999R şi HG 1377/2009 modificată de HG 662/2010, inspectorii de muncă controlează aplicarea prevederitor din legislaţia muncii precum şi a attor acte normative în vigoare, notificând prin înscrisuri neconformitatea dintre acestea şi situaţia constatată, stabilind măsuri şi apticând sancţiuni după caz.
Referitor ta petiţia dumneavoastră înregistrată la I.T.M. Constanţa sub nr. P338/6415/16.03.2016 , vă aducem la cunoştinţă că S.0 Dynamic Selting Group SRL are sediut sociat în Mun.Galati,str. Frunzei,nr.106,B1.3F,Ap. 44, Jud. Gatati, motiv pentru care aceasta a fost redirecţionată către I.T.M. Gatati, urmând ca dumneavoastră să primiţi un răspuns despre cele constatate.
ln data de 24.03.2016, s-a efectuat un control in domeniut securitatii si sanatatii in munca ta societatea SC DYNAMIC SELLING GROUP SRL pentru verificarea celor relatate in sesizare.
La data controlutui s-a constatat ca depozitut avea angajat un maniputant si se afta in procedura de selectie a unui un alt tucrator-maniputant. Din declaratia sefului ierarhic, Siret Nicolae reiese ca manipulantii transporta marfa ta masina si soferut doar efectueaza asigurarea marfii in vederea transportarii, operatiune efectuata cu ajutorut maniputantului.
Siret Nicotae mentioneaza in declaratia sa ca, in functie de necesitati soferul pOate efectua anumite operatiuni de manipulare, fapt care a fost adus ta cunostinta fiecarui sofer, fiind consemnat in Fisa Postului care a fost inmanata ta angajare.
ln urma verificarii Fisei Postutui pe care ati semnat-o la angajare pentru postut de sofer, s-a constatat ca la articolul 7 este prevazuta responsabilitatea soferului ca marfurite transportate sa fie pozitionate corespunzator si marfa sa respecte sarcina maxima admisa. Deasemeni la articolut 30 din Fisa Postutui se specifica ca trebuie sa duceti ta indeptinire sarcinile stabilite pe cale ierarhica, chiar daca sunt inferioare postului pe care it ocupati.
In consecinta angajatorut a completat in Fisa Postutui atributiite si raspunderite in domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru tucratorii care desfasoara activitatea de sofer, si se constata ca respecta prevederite tegate ate art.13, tit d) din Legea 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca cu modificarite si completarite ulterioare.
De asemeni dupa verificarea FISEI DE APTITUDINE, intocmita in baza art.13 din HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, se constata ca la data angajarii, sunteti apt pentru meseria de sofer, si nu figurati cu nicio conditionare sau indicatie de tratament.
Conform HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, singurul care stabileste activitatea pe care puteti sa o desfasurati in continuare in cadrul unitatii, tinand seama de afectiunea pe care o aveti este medicul de medicina muncii.
Deci conform Itm , acestia nu au constatat nereguli privind activitatea firmei si cum acestia exploteaza angajatii
Am semnat fara sa mi se puna la dispozitie si ceea ce am semnat, anume urmatoarele legi ca precum am luat la cunostinta si ma fac cunoscator de acesta , h g 1425/2006 ; hg 1051 /2006 ;hg 1048/2006;1425/2006 si 163/2007;612/2007 ....ma repet acestea ne pune sa le semnam lunar dar fara sa ni se spuna sau puna la dispozitie aceste legi sa stim ce semnam, posibil sa fie un atu pentru patron atata timp cat apare semnatura mea si nu pot dovedi faptul ca nu stiu ce contin aceste legi
Totodata la angajare am adus pentru dosarul de angajare adeverinta medicala cu clinic sanatos si apt de munca daor pentru functia de sofer, si am adus la cunostinta doar verbal faptul ca am antecedente medicale fara sa prezint si un document medical care sa ateste acest lucru, il pot dovedii doar cu rezultatul rmn din anul 2012 cand am avut al doilea accident la coloana.,si in care s a descoperit faptul ca in 2009 cand m am lovit la cap am avut si o fractura de coloana care nu a iesit la radiografie si nu am stiut de existenta acesteia decat in 2012 cand in urma unui accident auto am ajuns la urgenta si in urma investigatiilor s a descoperit acest lucru .
In cadrul firmei am mai semnat contractul colectiv de munca si regulament intern si anexez urmatoarele prevederi scoase din acestea:
F)sa refuze imediat exercitarea unei sarcini de munca de munca daca acesta ar pune in pericol de accidentare sau imbolnavirea profesionala persoana sa ori a celorlalti participant in procesul muncii ---- iar eu am acceptat obligarea lor desi puteam sa refuz => reguli privind protectia ,igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii .Angajatul se obliga:
Art 9.Obligatiile angajatorului:
b) sa informeze salariatii asupra conditiilor de munca si asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca
n ) sa asigure accesul salariatilor la serviciul de medicina a muncii
Art 10.Drepturile angajatilor
a) Sa fie salarizat conform muncii depuse
f) asigurarea sanatatii si securitatii in munca
k)la plata cheltuielilor de transport si de cazare in cazul delegarii, inclusive indemnizatia aferenta
Art 11.Obligatiile angajatilor .Angajatii au urmatoarele obligatii:
b) Sa si indeplineasca atributiile conform fisei postului
c) Sa respecte prevederile prezentului regulament, contractelor colectiv si individual de munca
d) Sa prezinte in momentul angajarii certificatul medical care constata faptul ca este apt pentru prestarea acelei munci --- am adus adeverinta pentru functia de sofer dar nu si de manipulant caci nu se specifica nicaieri ca va trebui sa depun effort
Art 24.Obligatiile salariatilor: =>regulament de ordine interioara
Salariatii au indatorirea :
e) Sa se conformeze dispoziilor de sefii carora le sunt subordonati direct , cu exceptia cazurilor in care apreciaza ca aceste dispozitii sunt ilegale--- pot sa combat art 30 din fisa postului sau faptul ca sunt angajat ca sofer si nu trebuie sa desfasor si alta activitate
CCM Art 33 (1) Angajatorul are in principal urmatoarele drepturi:
k)sa asigure toti salariatii pentru risc de accidente de munca si boli profesionale , in conditiile legii ---- si cum au facut asta???
Incetarea CIM din initiative societatii
Art48 .CIM poate inceta din iniativa societatii in cazul in care :
a) Societatea isi reduce personalul prin desfiintarea unor posturi de natura celui ocupat de cel in cauza , ca urmare a reorganizarii si angajatul refuza un alt loc de munca corespunzator preegatirii sale profesionale
b) Societatea isi inceteaza activitatea prin dizolvare
c) Societatea se muta in alta localitate si are posibilitatea sa si asigure pe plan local salariatii necesari
d) Societatea se muta in alta localitate , iar salariatul nu accepta sa o urmeze
e) Salariatul nu mai corespunde sub aspect professional postului in care a fost incadrat si nu a acceptat trecerea intro alta munca corespunzatoare pregatirii
f) Daca societatea a propus un alt loc de munca in aceasi profesie sau meserie si cu respectarea nivelului de pregatire iar salariatul refuza propunerea societatii.
Art 42 .Suspendarea Cim, se suspenda in ceea ce priveste efectele sale prin :
-acordul partilor
-din iniativa uneia dintre parti in situatiile prevazute de lege
-in cazurile de drept prevazute de lege
III Ocrotirea sanatatii salariatilor
Art 80.In vederea ocrotirii salariatilor , societatea va respecta urmatoarele
A) Angajarile se vor face numai dupa efectuarea examenelor medicale corespunzatoare fiecarei meserii .
B) Efectuarea examenelor medicale periodice pt salariati
C) Schimbarea locului de munca in situatia in care starea de sanatatea a salariatului impune acest lucru ( cu recomandare medicala)
IV Conditii de munca si protectia muncii
Art88 Sarcinile de serviciu se stabilesc prin fisa postului ce va fi semnata de luare la cunostinta de catre salariat.
Art49 (1) Concedierea prevazute la art 48 lit a c va fi precedata de un preaviz de 20 de zile lucratoare
(2) In timpul preavizului salariatul are dreptul fie la 10 zile libere platite, fie sa absenteze de la program 4 ore pe zi pentru a si cauta un nou loc de munca, fara ca acesta sa ii afecteze salariul si celelalte drepturi
Aceste zile sau ore libere se acorda pe baza unei cereri aprobate de directorul general
Art50 Preavizul se va comunica in scris salariatului si va trebui sa contina
-termenul de preaviz
- motivul pentru care I se desface cim
-posibilitatile societatii de redistribuire sau recalificare
Regulamentul intern-> rolul si responsabilitatile persoanelor implicate in managementul logistic
Specificatii -> SOFERUL DELEGAT
-responsabil cu livrarea marfurilor catre clientii si depozitele societatii dispersate territorial
-primeste in baza facturilor si avizelor de insotire marfurile care urmeaza a fi livrate catre beneficiarii mentionati in respectivele documentele
-conduce camionul pe rutele si traseele indicate, intocmeste actele necesare plecarii in cursa
Mod de lucrurimirea si livrarea marfurilor catre clientii societatii:
-soferul delegat primeste marfa care urmeaza a fi livrata catre terti numai de la gestionar si numai in baza documentelor
-soferul delegat va lua marfurile in primire numai dup ace acestea au fost verificate impreuna cu gestionarul daca corespund cu cantitatile si caracteristicile cuprinse in facture sau aviz
-dupa verificarea marfurilor soferul va semna si stampila facturile
-incarcarea marfurilor in mijlocul de transport se va realize de catre personalul de la depozit si numai in prezenta soferului delegate
Nu stiu cat acestea vor fi plauzibile si in favoarea mea si voi reusi sa am castig daca intentez un proces si ajung in instanta.
Mai detin probe audio cu seful in care imi cere demisia si in care precizeaza ca la firma soferul trebuie sa participe si de la angajare cand am tinut interviul si acesta mi a spus ca la el soferul participa la incarcare , dar atunci pe loc nu i am dat un raspuns ci a doua zi cand i am precizat ca am problemele medicale .
Ce pot sa fac in aceasta situatie nu mai stiu cum si unde incotro sa apuc si pe care cale sa mi fac dreptate, sanatatea inca imi este in continuare subreda.
Va prezint rapoartele medicale si starea mea de sanatate de la ora actuala:
EXAMINARE IRM COLOANA LOMBARA FARA SUBSTANTA DE CONTRAST IV SECVENTE EFECTUATE: sagital T2, STIR, axial T2
Fara modificari de semnal T2 la nivelul conului medular.
Hernii intraspongioase T12, L1, L2, L3.
Hiposemnal T2 la nivelul discului intervertebral T12 (deshidratare).
Ingustarea spatiului intervertebral T12-L1.
Fara modificari de semnal STIR la nivelul platourilor vertebrale lombare.
Articulatii interapofizare cu lichid intraarticular.
Hernie discala posteromediana T12, tip protruzie, ce realizeaza impresiune pe sacul dural, fara compresiune radiculara.
Fara hernii discale si fara compresiuni radiculare lombare.
_J
Concluzii:
Modificari degenerative incipiente
Hernie discala posteromediana T12 necompresiva
Rezultat:
EXAMINARE IRM COLOANA CERVICALA FARA SUBSTANTA DE CONTRAST IV Secvente efectuate: sagital T1, T2, STIR, axia! T2
Rectitudinea coloanei cervicale.
Fractura veche, consolidata, la nivelul odontoiclului.
Fara modificari de semnal T2 la nivelul maduvei cervicăle.
Fara modificari de semnal•STIR la nivelul platourilor vertebrale cervicale.
Fara modificari de semnal T2 la nivelul discurilor intervertebrale cervicale.
Ingustarea spatiului intervertebral C2-C3.
Hernie discala paramediana stanga C3, tip protruzie, ce realizeaza impresiune pe sacul dural, fara compresiune radiculara.
Protruzia discului C5, ce realizeaza impresiune pe sacul dural, fara compresiune radiculara.
Concluzii:
;Rectitudinea coloanei cervicale
Fractura veche, consolidata, la nivelul odonto;dului Hernie discala paramediana stanga C3 necompresiva Protruzia discului C5 necompresiva
Ce sa fac ce pas sa urmez , as avea oare succes in instanta doar cu ce dovezi am la dispozitie??
FISA POST
TDENTIFICAREA POSTULUI:
1. Numele prenumele titularului: BUTUCEANU STANCUT - SABIN
2. Denumirea postului: Sofer
3. Poziţia în C. O. R. / Cod• 832201
4. Departamentul: Departament Aprovizionare
S. Relaţiile:
A. Ierarhice: - Se subordonează: şef aprovizionare desfacere, gestionar, şef punct de lucru
B. Funcţionale (colaborare): cu toate departamentele societăţii
C. Reprezentare: pe bază de delegaţie
DESCRIEREA POSTULUI:
1. Scopul general al postului: Desfăşurarea activităţilor de transport persoane şi / sau mărfuri în condiţii de securitate.
2. Obiectivele postului: Asigură buna funcţionare a autoturismului sau camionetei; conduce pe drumurile publice conform regulilor de circulaţie şi transportă persoane sau diferite materiale.
OBLIGATII SI RESPONSABILITĂTI PE LINIE PROFESIONALĂ:
1. Îngrijirea camionului / autoturismului primit pe bază de proces — verbal de la societate;
2. Respectă clienţii societăţii de fiecare dată când intră în contact direct sau telefonic cu ei;
3. Pregăteşte şi verifică autovehicului pentru cursă;
4. Execută. şi / sau supraveghează spălarea interioară şi exterioară a autovehiculului;
5. Întocmeşte actele necesare plecării în cursă şi răspunde pentru corectitudinea întocmirii acestora;
6.Gestionează marfa din momentul încărcării la depozit şi până la client;
7Mărfurile sunt încărcate şi poziţionate în autovehicul respectându-se normele privind srcina pe osie (axa), gabaritul şi stabilitatea în timpul mersului;
8. Execută transportul pe rutele indicate şi traseele indicate, eliminând întreruperile nejustificate;
9. Documentele / formularele sunt completate clar şi citeţ;
10. Datele înscrise în documente sunt exacte şi complete;
11. Documentele sunt completate şi predate la termen;
12. Întocmeşte foile de parcurs ale maşinii şi alte documete specifice;
erifică împreună cu gestionarul marfa ce urmează a fi încărcată conform facturii fiscale şi asigură marfa în vederea transportării ei la beneficiar; nu se va depăşi niciodată capacitatea de încărcare stabilită de comun acord cu conducerea;
14. Încearcă în timpul mersului, să evite gropile sau alte imperfecţiuni ale carosabilului nepunând în pericol ceilalţi participanţi la trafic;
15. Viteza de circulaţie este adaptată la restricţiile impuse de traseu şi de condiţiile atmosferice;
16. Sesizează pericolele şi aplică procedurile de urgenţă. Accidentele sunt semnalate şi raportate cu promptitudine prin contactarea tuturor persoanelor abilitate. Măsurile de prim ajutor sunt aplicate rapid şi adecvat tipului de accident produs;
17. Executarea reparaţiilor în timpul procesului de tansport (depanări în parcurs);
18. Se Ingrijeşte ca beneficiarul mărfii transportate să semneze şi să ştampileze foaia de parcurs, precum şi procesul verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a bunurilor transportate;
19. În situaţia în care la beneficiar i se înmânează diferie instrumente de plată (CEC-uri sau biltete la ordin) are obligaţia de a le preda de îndată ce ajunge la punctul de lucru doamnei / domnului funcţionar economic şi se ingrijeşte de verificarea lor în prezenţa acesteia; dacă la beneficiar încasează cash, are obligaţia de a-1 număra în prezenţa beneficiarului, după care, ajuns la punctul de lucru îi predă de îndată doamnei funcţionar economic;
20. Întocmeşte necesarul de piese de schimb şi asigură aprovizionarea acestora prin înştiinţarea imediată a conducerii companiei. Piesele de schimb se referă şa: curele de transmisie, becuri, cablu frână, cablu acceleraţie, pivoţi, bucşe, elemente ale circuitului de frânare, pompă de motorină, benzină, cameră pneumatică;
21. Întocmeşte rapoarte de activitate. Raportele sunt întocmite la termenele cerute, din proprie iniţiativ sau la cererea autorităţilor ierarhice;
22. Documentele de închidere a cursei sunt completate corect şi operativ şi predate managerului ierarhic în termenul prevăzut;
23. Execută la timpul stabilit, decontarea documentelor tarifare (facturi, chitanţe, legitimaţii de călătorie, etc.) şi predă sumele încasate;
24. Problemele tehnice apărute în timpul transportului, sunt descrise amănunţit într-un raport, cu nronuneri de remediere şi predat în timp util operatorului de transport;
25. La finalizarea cursei, maşina va fi garată în curtea companiei, cheile se predau persoanei desemnate să le păstreze; documentele maşinii sunt tinute în permanentă în torpedoul maşinii sau în buzunarul parasolarului de la şofer;
26. Dacă finalizarea cursei are loc după terminarea orelor de program, şoferul păstrează, gestionează cu atentie şi. răspunde de instrumentele de plată şi cash-ul încasat de la client până în momentul predării lor doameni funcţionar economic;
27. Amenzile de circulaţie datorate culpei şoferului (depăşirea vitezei legale, neacordarea de prioritate, nerespectarea culorii roşu a semaforului, etc.) sunt suportate integral de acesta; Pe parcursul trasportului, şoferul răspunde de gestionarea mărfii transportate şi de eventualele deteriorări din culpa proprie;
timpul orelor de program, atât la sediul companiei, cât şi la colaboratorii acesteia, ţinuta şi conduita bună sunt obligatorii;
30. Duce la îndeplinire sarcinile stabilite pe cale ierarhică, chiar dacă sunt inferioare postului pe care îl ocupă.
RESPONSABILITĂŢI PE LINIE DE SĂNĂTATE SI SECURITATE ÎN MUNCĂ
1. Să-şi însuşească şi să respecte normele şi instrucţiunile de protecţie a muncii şi măsurile de aplicare a acestora;
2. Să utilizeze corect maşinile, aparatura, uneltele, echipamentele tehnice, substanţele
periculoase;
3. Să nu procedeze la deconectarea, schimbarea sau mutarea arbitrară a dispozitivelor de securitate ale echipamentelor tehnice şi ale clădirilor, precum şi să utilizeze corect aceste dispozitive;
4. Să aducă la cunoştinţa conducătorului locului de muncă orice defecţiune tehnică sau altă situaţie care constituie un pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională;
5. Să aducă la cunoştinţa conducătorului locului de muncă în cel mai scurt timp posibil accidentele de muncă suferite de persoana proprie sau de angajaţi;
6. Să oprească lucrul la apariţia unui pericol iminent de producere a unui accident şi să informeze de îndată conducătorul locului de muncă;
Să refuze întemeiat executarea unei sarcini de muncă dacă aceasta ar pune în pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională persoana sa sau a celorlalţi participanţi la procesul de producţie;
8. Să utilizeze echipamentul individual de protecţie din dotare, corespunzător scopului pentru care a fost acordat;
9. Să coopereze cu angajatorului şi / sau angajaţii cu atribuţii specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, atâta timp cât este necesar, pentru a da angajatorului posibilitatea să se asigure că toate condiţiile de muncă sunt corespunzătoare şi nu prezintă riscuri pentru securitate şi sănătate la locul de muncă;
10. Să coopereze cu angajatorul şi / sau cu angajaţii cu atribuţii specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, atâta timp cât este necesar, pentru realizarea oricărei sarcini sau cerinţe impuse de autoritatea competentă pentru prevenirea accidentelor şi bolilor profesionale;
11. Să dea relatii la solicitarea organelor de control şi de cercetare în domeniul protecţiei muncii.
RESPONSABILITĂŢI SITUATII DE URGENŢĂ:
1. să respecte regulile şi măsurile de apărare împotriva incendiilor, aduse la cunoştinţă sub orice formă, de administrator sau de conducătorul punctului de lucru;
2. să utilizeze substanţele periculoase, instalaţiile, utilajele, maşinile, aparatura şi echipamentele, potrivit instrucţiunilor tehnice, precum şi celor date de administrator sau de conducătorul punctului de lucru;
3. să nu efectueze manevre nepermise sau modificări neautorizate ale sistemelor şi instalaţiilor de apărare împotriva incendiilor;
4. să comunice, imediat după constatare, conducătorului locului de muncă orice încălcare a normelor de apărare împotriva incendiilor sau a oricărei situatii stabilite de acesta ca fiind un pericol de incendiu, precum şi orice defecţiune sesizată la sistemele şi instalaţifie de apărare împotriva incendiilor;
5. să coopereze cu salariaţii desemnaţi de administrator, după caz, respectiv cu cadrul tehnic specializat, care are atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor, în vederea realizării măsurilor de apărare împotriva incendiilor;
6. să acţioneze, în conformitate cu procedurile stabilite la locul de muncă, în cazul apariţiei oricărui pericol iminent de incendiu;
7. să furnizeze persoanelor abilitate toate datele şi informaţiile de care are cunoştinţă, referitoare la producerea incendiilor.
CERINTELE POSTUL UI
1. Pregatire / Instruire: studii medii
2. Permis conducere
CLAUZA DE CONFIDENTL4LITATE:
Şoferului îi. este interzis să furnizeze informatii despre societate.
Informaţiile pe care angajatul le obţine ca urmare a executării acestui contract de muncă, precum şi după încetarea lui sunt strict confidentiale.
Sunt confidenţiale următoarele informaţii:
informaţii despre furnizori, colaboratori, tarife, volumul încasărilor şi
cheltuielilor, organizarea internă, informaţii tehnice de folosire a utilajelor şi materialelor
situaţia financiară
proiectele de afaceri
produsele nelivrate pieţei
licenţele şi brevetele de invenţie
orice alte documente care prezintă pozitia De Diată a anQaiatorului
De asemenea, sunt confidenţiale documentele care se pun la dispoziţia angajatului.
Partea care încalcă această clauză este obligată să plătească celeilalte părţi despăgubiri. Următoarele situaţii exonerează de răspundere partea care le invocă:
- dezvăluirea informaţiei s-a făcut după primirea acordului scris pentru acesta
- angajatul a fost obligat în mod legal să dezvăluie informaţia.
CLA UZA DE MOBILITATE:
Şoferul îşi va exercita atribuţiile postului specificate în contract atât la sediul societăţii, cât şi pe întreaga zonă de responsabilitate reprezentând: aria judeţelor: Constanţa, Tulcea, Ialomita .
Vina care mi apartine mie sa zicem este faptul ca am parcurs asa evaziv fisa postului si nu am inteles toate articolele si nici nu am intrebat in ce consta fiecare acolo unde nu am priceput.
Iar la fisa de aptitudini nu am adus la cunostinta medicului toate problemele medicale deoarece am mers pe premisa faptului ca am voi lucra strict ca sofer , activitate ce am mai desfasurat o si in trecut si care s a limitat doar la condusul autovehiculului fara sa intreprind si o alta activitate de efort fizic prin ridicarea de greutati, iar inceputul de hernie de disc de la cervicala nu imi facea probleme deloc, avand o activitate normala ca om fara sa intampin dureri sau impedimente atat timp cat am evitat sa ridic,totul a inceput dupa depunerea efortului.
In instanta nu stiu ce sanse as avea si nu stiu nici cum sa formulez si ce anume sa i cer firmei desi niste daune pentru refacere a sanatatii si banii cheltuiti pe tratamente care nu au avut efect si eventual in caz ca ajung in stadiu de operatie,pentru ceea ce mi a cauzat ,nu m am ivit nicioadatta de astfel de probleme juridice