Ce masuri legale pot sa initiez daca s-a falsificat semnatura mea , desi eu personal nu am semnat nici un document ?
Buna ziua , in perioada septembrie-decembrie 2022, m am angajat pe postul de sofer profesionist la o firma din CALARASI eu fiind din Constanta , am trimis documentele online dar l a schimb nu am primt nici un fel de document si aici ma refer la contractul individual de munca si anexele acestuia, adica fisa postului si sau alte acte aditionale,
Dorind acest document pt ca era necesar sa am in permanenta la mine ca asa prevede legea in caz de control in trafic mereu patronul a invocat scuze si motive dand vina pe contabila ca nu prelucreaza la timp sau ca este prea aglomerata iar eu de buna credinta am tot asteptat.
Incepand cu luna noiembrie patronul a inceput sa invoce motive financiare ca are slabe incasari desi munceam zilnic iar mai apoi la sfarsitul lunii noiembrie acesta mi-a zis sa stau o perioada acasa ca este slaba activitatea in transoport iar mai apoi in decembrie sa ma cheme inapoi la serviciu dar continuand aceleasi motive financiare si drept urmare nu mi-a onorat salariul pe luna noiembrie si decembrie, iar de la sfarsitul anului numai reusesc sa il contactez pr fostul patron.
De curand m am interesat la ITM calarasi si am aflat ca am doua contracte de munca inregistrate la ei , prin urmare primul contract este pe perioada 15septembrie -22noiembrie si incetat cu aceasta data dar nu stiu motivul sau litera articolul ma refer aici la cererea de incetare iar cel de al doilea este pe perioada 5 decembrie-20 decembrie si incetat cu aceasta data.ITM CALARASI nu doreste sa imi puna la dispozitie detalii si copii ale acestor documente iar patronul nu doreste sa imi dea salariul restant si nici sa se lase sa fie de gasit ca sa pot discuta cu el
Acuma eu ce demersuri legale pot sa incep deoarece aceste documente nefiind semnate personal si nici nu stiam ca sa savarsit acest lucru consider ca intra sub incidenta abuzului de fals si uz de fals, pot asadar sa depun vreo plangere la Tribunalul din Constanta privind uzul de fals sau cum anume ma puteti indruma.va multumesc
Buna ziua, trebuie vazut ce documente ati trimis dvs pe email si cum s-au succedat evenimentele in raport de discutiile avute cu angajatorul.
Pentru semnarea in fals puteti face plangere penala, pentru recuperarea drepturilor salariale, trebuie sa notificati angajatorul si mai apoi sa il dati in judecata. Trimiteti-i si o notificare solicitandu-i sa va puna la dispozitie documentele. Ar fi recomandat sa fiti consiliat si asistat de un avocat in aceste demesuri.
Buna ziua, singurele documente pe care i le am trimis, prin intermediul whatsapp au fost carte identitate, permis conducere, atestat transport marfa si card tahograf , acestea mi au fost solicitate pt a dovedi ca detin actele necesare pt a mi exercita profesia si pentru a avea datele mele ca sa mi se poata completa contractul dar atunci cand am luat ulterior camionul in primire a spus ca mai dureaza dearece contabila nu a avut timpl necesar si de acolo povestea a continuat. IN ce consta aceasta notificare , o scrisoare catre frma sau prin intermediul unui avocat.?multumesc
Semnatura falsa
miki_miha
SPUNETI-MI VA ROG ...IN CAZUL IN CARE ANGAJATORUL A SEMNAT CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA IN LOCUL MEU.....EU PRIMIND UN EXEMPLAR AL ACESTUIA GATA INREGISTRAT ... (vezi toată discuția)