avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate AngelXdv

Activitate AngelXdv

Vă mulțumesc pentru răspunsuri!
Vă mulțumesc pentru răspuns! Este corectă definiția mijloacelor fixe de pe acest site? ([ link extern ] ?

Ați menționat impozitul pe dividende de 5%, acesta este pentru toate SRL-urile acum, nu? Întreb pentru că SRL-ul meu ar fi pe domeniile marketing, consultanță și web design. Aș dori să știu dacă pot înființa un SRL fără acreditare în domeniul de activitate. Știu că în 2015 era posibil și că PFA-urile aveau nevoie de acreditare. S-a schimbat ceva?

Contribuția la sănătate de 5,5% înseamnă că voi avea asigurare? Întreb pentru că singurele mele venituri vor veni din acest SRL.

Foarte important: Am numele și emblema, am creat și site-ul și paginile de socializare SRL-ulu, însă NU am întreprins niciun fel de activitate comercială (nu am primit bani). Ar putea reprezenta aceasta o problemă? Sunt 99,99% sigur că numele nu este rezervat de nicio altă companie.

O ultimă întrebare: contractele vor fi internaționale, România-SUA, România-Germania etc. și vor trebui redactate în limba engleză. Aș putea angaja un avocat din SUA sau trebuie să angajez un avocat român care să redacteze contractele? Întreb pentru că serviciile SRL-ului vor fi oferite în domeniul jocurilor video și îmi este teamă că majoritatea avocațiilor români nu are destule cunoștiințe în domeniu.

Mulțumesc!
Salutare! Doresc să înființez un SRL care va necesita contracte internaționale. Am următoarele întrebări:

Pot plăti avocatul și contabilul din banii SRL-ului primiți de la clienți înainte de împărțirea dividendelor? Dacă da, cum anume?

Va trebui și să îmi cumpăr un laptop în una-două luni de la începerea activității firmei pentru comunicare. Aș putea cumpăra laptopul drept persoană juridică, cu banii din firmă (deoarece ar fi în folosul firmei)? Și dacă da, cum anume?

Nu aș putea suporta în primul an toate cheltuielile fără să am vreun acces la banii firmei, acesta este motivul pentru care întreb.

Vă mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Sunt student la FMVB și aș dori să înființez un SRL cu domeniul de activitate relații publice, marketing, consultanță, web design. Am câteva întrebări legate de înființare:

1) Pot înființa un SRL fără acreditare în domeniul de activitate? Știu că în 2015 era posibil și că PFA-urile aveau nevoie de acreditare. S-a schimbat ceva?

2) Sunt extrem de multe variante diferite pe Internet despre cum se înfințează un SRL. M-ați putea îndruma către un ghid bun? Sau ar fi indicat să merg direct la ONRC București și să întreb acolo?

3) Citeam că în trecut dacă erai student și doreai să deschizi un SRL statul te-ar fi ajutat în anumite moduri. Încă există astfel de ajutoare pentru un student care dorește să înființeze un SRL?

4) Deoarece consultanța reprezintă domeniul activității, nu pot înregistra firma ca Microîntreprindere. S-a schimbat ceva în legătură cu taxele plătite de un SRL? Sau tot 16% pe profit și încă 16% pe dividende?

5) Eu nu am alte surse de venit. Mi-aș dori să am asigurare de sănătate, totuși. Există această posibilitate dacă sursa mea de venit este SRL-ul?

6) Aș putea declara sediul social o cameră din casa părinților? Am înțeles că ar crește impozitul de pâna la 20 de ori, însă aceasta numai pentru acea o cameră, nu? Din moment ce toată activitatea mea se va desfășura online, nu am nevoie de mai mult de o cameră.

7) În primul an nu am acces în niciun fel la banii făcuți de companie? Dacă aș dori să cumpăr un laptop pentru companie aș putea face asta din banii companiei sau ar trebui să aștept până la împărțirea de dividende?

8) Este posibil ca mai târziu să adaug alți asociați sau chiar să cedez firma complet altor persoane? Ca o tranzacție sau donație?

9) Contabilitatea trebuie făcută alături de un contabil. Îmi puteți spune cum se face aceasta? Trebuie să anunț de câte ori primesc bani sau la finalul anului?

10) Contractele vor fi internaționale (majoritatea România-SUA, România-Germania etc.). Se poate face contract pe legislația din România sau ar trebui 2 contracte diferite? Aș putea angaja un avocat din SUA pentru un contract? Ce mă sfătuiți să fac?

11) Am numele și emblema, am creat și site-ul și paginile de socializare SRL-ulu, însă NU am întreprins niciun fel de activitate comercială (nu am primit bani). Ar putea reprezenta aceasta o problemă? Sunt 99,99% sigur că numele nu este rezervat de nicio altă companie.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat! Întrebări ar mai fi, dar 11 sunt deja prea multe.