avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Accesare bani SRL înainte de împărțirea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Accesare bani SRL înainte de împărțirea dividendelor?

Salutare! Doresc să înființez un SRL care va necesita contracte internaționale. Am următoarele întrebări:

Pot plăti avocatul și contabilul din banii SRL-ului primiți de la clienți înainte de împărțirea dividendelor? Dacă da, cum anume?

Va trebui și să îmi cumpăr un laptop în una-două luni de la începerea activității firmei pentru comunicare. Aș putea cumpăra laptopul drept persoană juridică, cu banii din firmă (deoarece ar fi în folosul firmei)? Și dacă da, cum anume?

Nu aș putea suporta în primul an toate cheltuielile fără să am vreun acces la banii firmei, acesta este motivul pentru care întreb.

Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AngelXdv , utilizator 22:51, 5 Martie 2016
Cheltuiala cu avocatul si contabilul e o cheltuiala pe srl, cu acte doveditoare inregistrate in contabilitatea srl. Deci aceste cheltuieli le faceti si nu au legatura cu faptul ca ati distribuit sau nu dividende.
Pe srl, dupa ce ati inregistrat firma la registrul comertului si la finante, puteti sa achizitionati cu factura bunuri de natura mijloacelor fixe (in valoare de peste 2500 lei cu tot cu tva daca nu sunteti inregistrat ca platitor de tva). Cred ca va ganditi la faptul ca inca nu aveti incasari/venituri. Asta se rezolva prin aportul in numerar pe care il poate aduce asociatul pe firma iar cand incepe sa aiba incasari, isi retrage acei bani.
Cat priveste folosirea fondurilor firmei in interesul personal al asociatului, nu se poate decat anul urmator, daca firma va inregistra profit, se depune bilantul, se repartizeaza dividende si se plateste impozitul pe dividende de 5%. Si din 2017 si contributie la sanatate de 5,5%.
Vă mulțumesc pentru răspuns! Este corectă definiția mijloacelor fixe de pe acest site? ([ link extern ] ?

Ați menționat impozitul pe dividende de 5%, acesta este pentru toate SRL-urile acum, nu? Întreb pentru că SRL-ul meu ar fi pe domeniile marketing, consultanță și web design. Aș dori să știu dacă pot înființa un SRL fără acreditare în domeniul de activitate. Știu că în 2015 era posibil și că PFA-urile aveau nevoie de acreditare. S-a schimbat ceva?

Contribuția la sănătate de 5,5% înseamnă că voi avea asigurare? Întreb pentru că singurele mele venituri vor veni din acest SRL.

Foarte important: Am numele și emblema, am creat și site-ul și paginile de socializare SRL-ulu, însă NU am întreprins niciun fel de activitate comercială (nu am primit bani). Ar putea reprezenta aceasta o problemă? Sunt 99,99% sigur că numele nu este rezervat de nicio altă companie.

O ultimă întrebare: contractele vor fi internaționale, România-SUA, România-Germania etc. și vor trebui redactate în limba engleză. Aș putea angaja un avocat din SUA sau trebuie să angajez un avocat român care să redacteze contractele? Întreb pentru că serviciile SRL-ului vor fi oferite în domeniul jocurilor video și îmi este teamă că majoritatea avocațiilor români nu are destule cunoștiințe în domeniu.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
AngelXdv, utilizator
Da. In prezent e valabila valoarea de 2500 lei si celelalte precizari.
Da. Aceea e valoarea impozitului pe dividende in cazul dumneavoastra.
Nu stiu daca va fi deajuns ca sa acoperiti valoarea contributiei anuale pentru a putea fi considerat asigurat. In prezent, contributia minima lunara la sanatate pentru a fi considerat asigurat este 58 lei.
Mai intai infiintati firma srl la registrul comertului, inregistrati-o apoi si la finante si numai dupa aceea incepeti sa faceti cheltuieli si sa incasati venituri pe firma. Si sa incheiati si acel contract cu un avocat strain. Colaborati si cu un contabil autorizat membru ceccar daca apar pe firma cheltuieli si incasari din strainatate pentru a va putea ajuta la completarea acelor declaratii catre finante.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înființare srl 2016 student, diferențe față de 2015? AngelXdv AngelXdv Bună ziua! Sunt student la FMVB și aș dori să înființez un SRL cu domeniul de activitate relații publice, marketing, consultanță, web design. Am ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)
Contributii microintreprindere laurairis laurairis Buna seara, am si eu cateva intrebari. Am un PFA pe care as dori sa-l inchid si sa trec la microintreprindere. La PFA nu eram angajat plateam doar 16 % ... (vezi toată discuția)