avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate officeriviera

Activitate officeriviera

Buna ziua,
Am o un sediu unde se desfasoara activitatile de hotel si restaurant. activitatea de restaurant este partial IMPUSA pentru clasificarea hotelului si partial este independenta. In luna Iunie am avut in somaj tehnic toti angajatii ce lucreaza in respectivul sediu si am cerut pt toti indemnizatia conform OUG 30/2020, actualizata. De la AJOFM am primit banii doar pt anumite posturi, mai precis ospatari, ajutor ospatari, bucatari si celelalte posturi impicate direct in bucatarie. Si mai precis, doar pt posturile implicate in activitatea de servire a mesei. Pt cameriste, receptioneri, contabil, manager... nimic. Este corect? Va rog, daca se poate, argumentati pe baza legii, Ca da si nu stie si fi-miu de 2 ani sa spuna, Iar de explicatii filozofice n-am timp. Va multumesc!
Răspuns la discuția Decontare 41.5% OUG 92/2020
dl avocat, de ce DOAR cota de 41.5%, ci nu DOAR subventionarea somajului tehnic? eu cred ca se poate alege ce e mai convenabil pt firma. ca de aia scrie in ordinanta fie pentru... fie pentru...

si de ce DOAR, ca poate firma in cauza are DOAR 1 cod CAEN. in ordonanta se spune ca ''Angajatorii care au MAI MULTE obiecte de activitate dintre care cel puțin unul se află sub incidența restricțiilor...''
parerea mea e ca nici juristii care au elaborat asa ceva nu pot raspunde.

apoi as mai intreba, daca de la 1 iulie se mentin restrictiile in horeca si cei care au reluat activitatea vor sa o intrerupa iar, mai primesc pt somaj tehnic subventie?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca adevarul este la mijloc, ca de obicei. el inchiriaza, isi plateste taxele (prin airbnb banii ii intra doar in cont bancar, deci, teoretic, poate fi verificat de fisc ceea ce el declara in decl. unica). cand unii dintre ''oaspetii'' lui incalca orice lege, li se face sesizare la politie, care vine, constata, amendeaza. sau se face plangere penala la politie daca e cazul. dupa cateva din astea, avand istoric inregistrat la institutie a statului drept argument de neclintit, il poti da pe proprietar in judecata in civil pentru incalcarea repetata a dreptului la liniste (cel putin 3 articole din legea 61/1991) sau a altor legi. si doar cu un avocat mediocru il vei stoarce pe proprietar de o sa ii treaca de inchiriat.
sau, in caz fericit, prin review-urile oaspetilor lui recalcitranti, deja amendati, se vor selecta pe viitor oaspetii proprietarului si nu vor mai veni cei porniti pe altceva decat utilizarea normala a unui spatiu de locuit, ca vor sti ca acolo sunt vecini care nu te lasa sa faci zgomot sau diverse alte activitati nepermise unui locatar obisnuit.
in final este vorba doar de responsabilitatea proprietarului care va fi facut (daca nu stie de la inceput) sa inteleaga ca trebuie sa isi trieze si instruiasca la maxim oaspetii, astfel incat sa nu deranjeze pe nimeni.
tot ce am scris e valabil si pt casa si pt bloc. astept sa ma contrazica ipingescu, cum ca prin bun simt nu se mai intelege ce se intelegea odata, pe vremea pcr :) ii raspund anticipat ca nesimtirea e tot nesimtire si acum, ca si atunci