Pentru o societate Horeca-restaurante care a beneficiat de somaj tehnic pentru intreruperea activitatii si care incepand cu 1 iunie 2020 cand s-au deschis terasele:
-poate beneficia inepand cu 1 iunie 2020 atat de somaj tehnic pentru salariati ramasi suspendati si de decontare 41.5% pentru salariatii reactivati numai pentru terase.
Firma are 13 locatii din care 2 functionale terasele, restul sunt inchise salariatii fiind in somaj tehnic.
dl avocat, de ce DOAR cota de 41.5%, ci nu DOAR subventionarea somajului tehnic? eu cred ca se poate alege ce e mai convenabil pt firma. ca de aia scrie in ordinanta fie pentru... fie pentru...
si de ce DOAR, ca poate firma in cauza are DOAR 1 cod CAEN. in ordonanta se spune ca ''Angajatorii care au MAI MULTE obiecte de activitate dintre care cel puțin unul se află sub incidența restricțiilor...''
parerea mea e ca nici juristii care au elaborat asa ceva nu pot raspunde.
apoi as mai intreba, daca de la 1 iulie se mentin restrictiile in horeca si cei care au reluat activitatea vor sa o intrerupa iar, mai primesc pt somaj tehnic subventie?