avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Am avut in somaj tehnic tot personalul din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Am avut in somaj tehnic tot personalul din departamentul ...

Buna ziua. Am avut in somaj tehnic tot personalul din departamentul administrativ in perioada 16.03 - 12.06. Am intrebat la AJOFM daca pot sa depun si solicitarea pentru 41.5% (pe langa cea de somaj tehnic pentru perioada 01-12 iunie) si mi-au spus ca nu pot beneficia de doua ajutoare in aceeasi luna. Concret, in perioada 16.03 - 15.05 am avut in somaj tehnic in jur de 15 persoane iar in perioada 01.06 - 12.06 am avut doar 5 persoane.
Mi-au spus ca pot solicita 41.5% doar pt luna iulie si august (pentru iunie am pierdut pt ca mi-au decontat somaj tehnic).
Intrebarea este de ce nu pot solicita 41.5% pentru angajatii care au inceput in mai serviciul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 10:00, 22 Iulie 2020
Cererea o depuneti in iulie pentru toti salariatii care au fost in somaj tehnic cel putin 15 zile( cumulat pe toata perioada) si au fost activati.Pentru cei aflati in somaj tehnic in perioada mentionata de dvs. 1-12iunie, si daca sunt alti salariati decat cei din perioada anterioara, oricum nu beneficiati ,ca nu au 15zile.Dar asa au procedura, un ajutor pe luna.Daca solicitati somaj tehnic in iulie pt. cei din iunie, veti depune in august pentru toti, sau depuneti in iulie pt.41,5% si nu depuneti deloc pt somaj tehnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua pentru luniile iunie si iulie firma a primit ajutorul ... GalLacika GalLacika Buna ziua Pentru luniile Iunie si Iulie firma a primit ajutorul de stat, 41,5% cu conditia platiilor contributiilor angajatiilor care au fost in somaj ... (vezi toată discuția)
Decontare 41.5% oug 92/2020 nicoleta.mantu1 nicoleta.mantu1 Pentru o societate Horeca-restaurante care a beneficiat de somaj tehnic pentru intreruperea activitatii si care incepand cu 1 iunie 2020 cand s-au deschis ... (vezi toată discuția)
Decontarea a 41.5% din salariul brut al angajatilor aflati in somaj tehnic Florin_j92 Florin_j92 Buna ziua, am avut angajati trimisi in somaj tehnic in luna Aprilie si jumatate din luna Mai (15.05 a fost data reinceperii activitatii) am beneficitat de ... (vezi toată discuția)