Buna ziua. Am avut in somaj tehnic tot personalul din departamentul administrativ in perioada 16.03 - 12.06. Am intrebat la AJOFM daca pot sa depun si solicitarea pentru 41.5% (pe langa cea de somaj tehnic pentru perioada 01-12 iunie) si mi-au spus ca nu pot beneficia de doua ajutoare in aceeasi luna. Concret, in perioada 16.03 - 15.05 am avut in somaj tehnic in jur de 15 persoane iar in perioada 01.06 - 12.06 am avut doar 5 persoane.
Mi-au spus ca pot solicita 41.5% doar pt luna iulie si august (pentru iunie am pierdut pt ca mi-au decontat somaj tehnic).
Intrebarea este de ce nu pot solicita 41.5% pentru angajatii care au inceput in mai serviciul.
Multumesc.
Cererea o depuneti in iulie pentru toti salariatii care au fost in somaj tehnic cel putin 15 zile( cumulat pe toata perioada) si au fost activati.Pentru cei aflati in somaj tehnic in perioada mentionata de dvs. 1-12iunie, si daca sunt alti salariati decat cei din perioada anterioara, oricum nu beneficiati ,ca nu au 15zile.Dar asa au procedura, un ajutor pe luna.Daca solicitati somaj tehnic in iulie pt. cei din iunie, veti depune in august pentru toti, sau depuneti in iulie pt.41,5% si nu depuneti deloc pt somaj tehnic.