Buna seara.
Doresc sa aflu in ce luna se retine din salar pensia de intretinere a lunii octombrie, stabilita in sentinta de divort.
Mentionez ca la prima infatisare din 20 septembrie, judecatorul a luat act de faptul ca pensia se va plati începând cu luna octombrie. Desfacerea casatoriei s-a pronuntat la data de 11octombrie ce e dupa data la care am primit salarul, salar ce reprezinta plata lunii anterioare (in acest caz, septembrie), iar din acesti bani nu a fost retinuta nici o suma.
Se va retine in noiembrie ( ce repr. salarul lunii octombrie) si pensia din octombrie precum si cea din noiembrie?
Multumesc.
Pentru actiunea de divort inaintata am contactat un avocat care a facut toate demersurile pt inaintare, semnand un contract in valoare de 1000lei.Totodata pt a impartii bunurile, i-am inmanat si actele.
Ulterior, avocatul m-a contactat pentru a semna un alt contract (de 1500lei) pentru redactare,asistență și reprezentare la negociere, în scopul soluționării pe cale amiabilă a partajului.
Deocamdata sotia de doua saptamani nu binevoieste sa se prezinte la intalnire.
Ce ma sfatuiti sa fac, sa semnez contractul?
Datorita faptului ca nu am avut dea-face cu avocati, vi se par rezonabile sumele din contract?
Buna seara,
Datorita faptului ca, sotia taraganeaza problema in legatura cu intelegerea pe cale amiabila, revin cu o serie de intrebari:
- La darea in plata amandoi inaintam cererea? Ori numa beneficiarul creditului? Ce conditii tb intrunite pt actiunea de dare in plata? Cu ce ma afecteaza daca eu ca si girant, nu mai particip la plata ratei creditului imobiliar?
- Daca din diverse dispute intre parti, intelegerea pe cale amiabila a partajului nu prinde finalitate pana la implinirea varstei de 18ani al copilului, la urmatoarele intalniri bunurile se vor impartii intre cei 3 membrii, copilul devenind coproprietar?
- Daca imobilul B se da in plata, la finalul procesului de divort instanta va atribuii imobilul A mamei si a copilului, mie revenind o sulta din valoarea lui si in cuantum de cat? Sau procedura de divort nu tine cont de problemele de partaj?
Sau purtat cateva discutii legat de partaj.
Eu doresc ca imobilul B sa fie inapoiat bancii prin legea darii in plata, iar pana atunci sa fie domiciliul sotiei si a copilului, iar in urma vanzarii imobilului A, banii sa fie impartiti ambelor parti in mod egal. Din valoarea obtinuta in urma vanzarii, parte din bani dobanditi de catre mine vor sustine studiile universitare ale copilului nostru. Momentan, copilul este la studii intr-o alta localitate, locuind in chirie. Dupa vanzarea imobilului A, in care habitez, eu ma voi muta in chirie.
Din spusele sotiei, si ea este de-acord cu darea in plata a imobilului B in care habiteaza, in schimb banii obtinuti in urma vanzarii imobilui A sa-i fie in totalitate atribuiti copilului pentru a-si sustine studiile. Tot din spusele dansei, in momentul in care casa in care sta va revenii bancii, isi va cauta chirie.
In legarura cu masinile, ele nu au aceeasi valoare, ca atare sunt de–acord ca eu sa raman cu creditul.
Da, fiecare e proprietar pe masina care o conduce.
Avocatul la care am apelat pt divort,poate fi si mediator?
Buna ziua.
Doresc sa aflu cum se partajeaza bunurile dobandite in timpul unei casatoriei.
Momentan doar actiunea de divort din culpa comuna este inaintata catre judecatorie, fara a avea inca prima data de infatisare.
In urma casatoriei a rezultat un copil minor care doresc sa ramana in custodia sotiei, fiind de acord cu alocatia ce imi revine a o vira.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt:
- imobilul A ce este lipsit de sarcini ipotecare;
- imobilul B ce este achizitionat dintr-un credit ipotecar, unde sotia este titularul iar eu girantul;
- doua autovehicole C si D. In legatura cu autovehicolele, a-s dorii ca fiecare sa ramana cu autovehicolul personal;
- un autovehicol E, vandut catre o persoana cu grad de rudenie cu sotia, vanzare ce nu a fost perfectata printr-un contract, banii primiti pe acest autovehicol au fost cheltiuti de catre ambii soti;
Pe langa bunurile comune mai exista:
- un credit de nevoi personale, cotractat de catre mine, girant fiind sotia, credit ce a fost folosit pentru achizitionarea autovehicolelor C si D;
- un credit ipotecar, contractat de catre sotie, eu fiind girantul, credit ce a fost folosit pentru achizitionarea imobilului B. In momentul de fata, valoarea imobilului B nu acopera valoarea de rambursare catre banca. Nu exclud varianta darii in plata a acestuia, iar in cazul in care acesata nu se poate, doresc sa stiu daca pot fi decazut din dreptul de girant.
Va rog sa-mi sugerati modalitatea cea mai usoara de partajare si cea mai putin costisitoare.
Va multumesc.