avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Retinere din salar a pensiei de intretinere a minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Retinere din salar a pensiei de intretinere a minorului

Buna seara.
Doresc sa aflu in ce luna se retine din salar pensia de intretinere a lunii octombrie, stabilita in sentinta de divort.
Mentionez ca la prima infatisare din 20 septembrie, judecatorul a luat act de faptul ca pensia se va plati începând cu luna octombrie. Desfacerea casatoriei s-a pronuntat la data de 11octombrie ce e dupa data la care am primit salarul, salar ce reprezinta plata lunii anterioare (in acest caz, septembrie), iar din acesti bani nu a fost retinuta nici o suma.
Se va retine in noiembrie ( ce repr. salarul lunii octombrie) si pensia din octombrie precum si cea din noiembrie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:11, 18 Octombrie 2016
Nu se mai reține din salariu pensia de întreținere minor.
Trebuie să o plătiți prin poștă sau direct în contul curent părintelui creditor.
Dacă nu o plătiți benevol, veți fi executat silit, operație prin care veți plăti suplimentar și cheltuielile de executare care sunt destul de piperate.
pensia ( obligatia de plata) nu are legatura cu ce reprezinta plata in luna oct, ca reprezinta plata pt ce ati lucrat in septembrie.
Pensia se plateste lunar asa cum a fost stabilit, trebuie sa platiti pensie pe oct in oct, in noi pe noi, samd.
Din 2013 nu se mai pune direct poprire pe salariu de catre instant de judecata, iar poprirea se mai poate pune numai de catre executirul judecatoresc, la cererea mamei, dupa ce mama va constata ca tatal nu si-a executat obligatia de bunavoie. Desigur, daca mama va merge la executor, atunci la pensie se vor adauga costurile facute cu executorul.
Dapix a scris:

Nu se mai reține din salariu pensia de întreținere minor.


Unele unitati angajatoare retin din salariu pensia de intretinere minor.
guest3333 a scris:

Dapix a scris:

Nu se mai reține din salariu pensia de întreținere minor.


Unele unitati angajatoare retin din salariu pensia de intretinere minor.


Pai ori retin in baza unor adrese de poprire ale instanteilor de judecata, emise inainte de 2013 (acestea sunt valabile in continuare, altele noi nu mai pot aparea dar cele vechi continua pana la majoratele copiilor), ori retin in baza unor popriri dispuse dupa 2013 de executor judecatoresti,
ori gresesc grav si risca sa plateasca de nu se vad daca pe salariul acela vor interveni popriri adevarate, dispuse de executor/fisc pentru te miri ce alte datorii. Sau daca cel din salariul caruia se retin banii se va plange ca retinerea este ilegala. Are sa fie amuzant pentru acesti angajatori...
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2016
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariala , va rog sa îmi spuneți următoarele ... gitana gitana Poprire salariala , Bună ziua, Va rog sa îmi spuneți următoarele pentru o poprire salariala. Angajata, în contract se menționează ca salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dd.ildysz dd.ildysz Am primit o cerere de retinere pensie de intretinere minor, din salariul unui angajat de la fostul sot (creditor). Creditorul anexeaza sentinta de divort ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Andrei_I Andrei_I Buna ziua! Am o hotarare data de catre judecatorie, irevocabila pe divort. Cand se implineste termenul de apel pentru celelalte capete de cerere, cel care ma ... (vezi toată discuția)