avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariala , Va rog sa îmi spuneți ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariala , Va rog sa îmi spuneți următoarele ...

Poprire salariala ,
Bună ziua,
Va rog sa îmi spuneți următoarele pentru o poprire salariala.
Angajata, în contract se menționează ca salariul aferent lunii lucrate se virează la 20 ale lunii următoare. A venit o poprire pe 1/3 din salariu, emisa la începutul lunii noiembrie, practic, aceasta se aplica cu veniturile lunii noiembrie și plătite în decembrie sau este corect asa cum a aplicat angajatorul, respectiv a reținut și virat deja către executor suma de 1/3 din venitul net care l-am incasat in luna noiembrie pentru luna octombrie, este corect ?
Ulterior plății salariului pentru luna octombrie, a mai venit încă o poprire și angajatorul vrea ca din veniturile pe luna noiembrie, plătite în luna decembrie sa oprească pe lângă 50 % și diferența pentru cel de al doilea executor, este corect ?
Va rog răspunsuri punctuale la fiecare întrebare,
Mulțumesc,
Gitana
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2023
gitana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:37, 9 Decembrie 2023
Se aplica cu veniturile lunii noiembrie și plătite în decembrie.

Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
În opinia mea a procedat corect, nu conteaza pe ce luna e salariul, nu are cum elibera de la data înștiințării,orice suma cuvenita fara sa retina. Poate dvs aveti de încasat bani din co de anul trecut, credeți ca nu vi se retine din ea?

2) În adresa de înfiinţare a popririi i se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile pe care i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit



A oprit 1/3, iar dvs ziceti

" sa oprească pe lângă 50 % și diferența pentru cel de al doilea executor, este corect ?"

Cred ca ati vrut sa ziceti ca pe lângă 1/3, și da, e corect, va retine pe viitor 1/2 din salariu și va vira către cei 2 executori.

Dacă suma ce va rămâne din leafa e prea mica pt a va descurca, puteti face contestatie la executare în termen de 15 zile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Deci, daca am înțeles corect, prima reținere de 1/3 din salariul aferent lunii octombrie platit în luna noiembrie nu este corecta .
În acest caz ma adresez instantei ....am înțeles bine ?
Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Se aplica cu veniturile lunii noiembrie și plătite în decembrie.

Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.

Angajatorul a procedat corect poprind banii în termenul stabilit de executor în luna noiembrie. El doar s-a conformat ordinului executorului judecătoresc, că altfel risca să fie sancționat prin validarea popririi.

Dacă veți apela la instanță doar pentru poprirea din luna noiembrie, nu cred că veți avea câștig de cauză, dar riscați să plătiți mulți bani cheltuieli de judecată.
Nu există nici un articol de lege, care să reglementeze clar că în noiembrie nu se putea reține bani ca poprire din salariul aferent lunii octombrie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Cu de lună se va face poprirea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Astăzi a venit o Adresă de poprire pe numele unui salariat al instituției noastre. Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns: - ... (vezi toată discuția)
Cuantumul maxim al unei popriri financiare gabi0708 gabi0708 In cazul unei popriri pe salariu datorita unei executari silite, care este cuantumul maxim al acestei popriri? In cazul existentei si a altui venit salarial, ... (vezi toată discuția)