avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cu de lună se va face poprirea ?
Discuție deschisă în Executare silită

cu de lună se va face poprirea ?

Bună ziua !

Astăzi a venit o Adresă de poprire pe numele unui salariat al instituției noastre.

Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns:
- reținerea /poprirea se va face începând cu salariul aferent pentru luna octombrie 2019 ? sau pentru luna noiembrie 2019 ?
Care este logica alegerii salariului asupra căruia se face poprirea ?
Modul /Procedura de poprire /reținere se prevede în vreo lege ?
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 00:35, 23 Octombrie 2019
Parerea mea : poprirea se va face începând cu salariul aferent lunii octombrie 2019
Poprirea se face de indata astfel ca nu are relevanta pe care luna ci se raporteaza la orice venituri pe care le are de primit debitoriul.
Conform adresei ar trebui sa scrie ca de la acel moment veniturile sunt supuse popririi astfel ca daca, de exemplu, nu a fost achitat in intregime salariul pe luna septembrie, si acesta poate face obiectul acelei popriri.
Odată ce v-a fost comunicată această adresă, aveţi în sarcină o serie de obligaţii, evidenţiate în art. 787 din Codul de procedură civilă:

(1) În termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadenţa acestora, terţul poprit este obligat:

- să consemneze suma de bani, dacă creanţa poprită este exigibilă, sau, după caz, să indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite şi să trimită dovada executorului judecătoresc, în cazul popririi înfiinţate pentru realizarea altor creanţe decât cele arătate la pct. 2;

- să plătească direct creditorului suma reţinută şi cuvenită acestuia, în cazul sumelor datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, precum şi în cazul sumelor datorate cu titlu de despăgubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii. La cererea creditorului, suma îi va fi trimisă la domiciliul indicat sau, dacă este cazul, la reşedinţa indicată, cheltuielile de trimitere fiind în sarcina debitorului.

(2) Dacă sunt înfiinţate mai multe popriri, terţul poprit va proceda potrivit alin. (1), comunicând, după caz, executorului ori creditorilor arătaţi la pct. 1 şi 2 din acelaşi alineat numele şi adresa celorlalţi creditori, precum şi sumele poprite de fiecare în parte.
Mii de mulțumiri pentru tot ajutorul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face ca pensia de întreținere să fie virată în contul meu, nu în cel al executorului? sombreros sombreros Buna ziua. Este normal ca executorul, contractat de mine, sa primeasca pensia mea alimentara in contul lui bancar? Suma, reprezentand pensia alimentara, a fost ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)
Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)