avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate wrek

Activitate wrek

Buna ziua, in urma cu o luna, am fost sa-mi scot diploma profesionala de la liceu, cand am ajuns la secretariat mi-a spus ca nu o pot scoate deoarece in timpul liceului am avut prea multe absente si trebuie sa platesc 1200 lei (bursa profesionala care am luat-o in timpul liceului pe motiv ca as fi avut prea multe absente). Ce este de facut in cazul de fata? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Bursa scolara
"In urma adresei Inspectoratului Scolar Judetean Dolj nr. 5467/ 10.10.2016, ca urmare a verificarii documentelor din care rezulta prezenta elevilor la ore si statele de plata in baza carora au fost platite elevilor bursele profesionale, ca urmare a actiunii de control privind implementarea programelor sociale destinate frecventarii scolii si reducerea nivelului de parasire timpurie a scolii, efectuata de Inspectoratul Judetean Dolj de catre Camera de Conturi Dolj pentru perioada 2013-2015, au fost constate sume incasate necuvenit de catre dumneavoastra in cuantum de 1282 lei. Aceasta suma trebuie sa o restituiti Colegiului Economic "Gheorghe Chitu" Craiova, cu sediul (..) pana pe data de 8.12.2016. In caz de nu platiti suma, ne vedem obligati sa va actionam in judecata."

Aceasta este scrisoarea.
Răspuns la discuția Bursa scolara
Scrisoare a fost trimisa de Inspectoratul judetean Dolj.

Discuție Bursa scolara
Buna ziua, am o problema, iubita mea in liceu lua bursa profesionala, astazi i-a ajuns o scrisoare, ca ar trebui sa plateasca aproape 1300 lei si ca in caz de nu va plati pana pe 8.12.2016 se va actiona in judecata, in urma unor investigatii ca ar fi luat bursa pe nedrept, spun acum dupa 2 ani ca a avut prea multe absente si alte prostii de astea. Ideea e ca in fiecare luna se calcula absentele si cine avea prea multe ii se taia bursa. Ea nu prea a avut absente. Ce este de facut acum? Cine este vinovatul? La momentul respectiv era minora. Multumesc si sper sa ma ajutati.
Răspuns la discuția Divort dupa 17 ani
Multumesc, asta o sa fac.
Răspuns la discuția Divort dupa 17 ani
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Divort dupa 17 ani
Suntem studenti si am 24 de ani, sora mea are 22. Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, as avea nevoie de niste informatii, mama si tatal meu au avut o casatorie de 7 ani (1992-1999) rezultand doi copii, eu si sora mea(suntem majori) in urma consumului de alcool si multe episoade de violenta fizica, mama s-a despartit de tata, mutandu-se la bunicii mei(parintii materni ai mamei). El intre timp, s-a recasatorit, rezultand alti doi copii. Mama a plecat in strainatate, sa munceasca pentru mine si pentru sora mea. Timp de 17 ani nu am avut nici un sprijin financiar de la el, anul asta m-a sunat cerandu-mi numarul de telefon al mamei pentru depunere divort respectiv acceptare divort. Am primit o instiintare de dosarul de divort astazi, dar la motive sunt total numai minciuni. As dori sa stiu, daca se poate sa ne obtinem drepturile pentru perioada in care am fost minori, si pentru toata suferinta provocata? Multumesc anticipat.