avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate HRcons

Activitate HRcons

Inteleg. Dar daca se depune ?
Chiar daca ANAF si Primaria ne-ar elibera astfel de adeverinte, sigur s-ar depasi termenul celor 15 zile in care suntem obligati sa punem in executare hotararea , astfel am intra sub incidenta legii care prevede refuzul de punere in aplicare a unei hotarari executorii si definitive.
danpopescu2011 a scris:

Ptr.suspendarea executarii cel care o solicita trebuie sa dea in prealabil o cautiune,calculata la valoarea obiectului contestatiei conform art.719(2) NCPC,plata cautiunii nu creeaza ptr.instanta obligatia admiterii cererii de suspendare.


Dupa cum prevede acel articol am avea o cautiune de 4500 de lei. Acesti bani ni se inapoiaza ? Cand ?
De la toate primariile din judet, sau chiar din tara ? Ca el poate avea proprietati in alte judete, sau chiar in strainatate...
Mi se pare putin cam complicat...
Adica sa dovedim ca persoana respectiva nu are bunuri pe numele sau ? Oare cum am putea dovedi asta ?
Avem nevoie de motivatie in cererea de suspendare a executarii ?
Cum anume putem motiva aceasta cerere de suspendare ?
Pe cat ma mira, pe atat ma bucura faptul ca e la latitudinea noastra daca punem sau in aplicare o hotarare executorie si definitiva a instantei.
Va prezint o situatie ipotetica. Angajatul nu cere executarea silita a hotararii, iar noi depunem apel in termenul celor zece zile. In acest apel nu vom cere suspendarea executarii silite deoarece nu a fost solicitata executarea silita. DUPA ce noi depunem apelul, angajatul face cerere de executare silita. Dupa cum ati spus D-voastra noi putem cere suspendarea executarii in apel, doar ca pana la momentul introducerii apelului angajatul nu a facut vreo cerere de executare silita. Cum procedam in acest ipotetic caz ?
A doua chestiune este ceea ce am citit pe un site de specialitate :

"In ceea ce priveste recursul pe care angajatorul doreste sa il formuleze impotriva sentintei pronuntate de instanta de fond, mentionam ca, potrivit art. 300 alin. (1) Cod procedura civila, recursul suspenda executarea hotararii numai in cauzele privitoare la stramutarea de hotare, desfiintarea de constructii, plantatii sau a oricaror lucrari avand o asezare fixa, precum si in cazurile anume prevazute de lege.

Asadar, in ceea ce priveste recursul pe care angajatorul doreste sa il formuleze impotriva sentintei pronuntate de instanta de fond, mentionam ca recursul declarat nu suspenda executarea sentintei instantei de fond."
Multumesc.
Revin, cu voia D-voastra, cu alte intrebari legate de aceasta chestiune.
In cat timp se poate face apelul ?
Daca angajatul nu solicita punerea in aplicare, dupa pronuntarea instantei de fond,pana la apel, mai trebuie sa consideram punerea in aplicare ca o obligatie ?
Buna ziua,
In cazul in care (ex)angajatul castiga in fond si i se aproba plata salariilor si reintegrarea trebuie sa ne autosesizam si sa punem in aplicare hotararea , tinand cont ca aceasta este executorie si definitiva in drept ? Sau asteptam sa solicite acesta personal punerea in aplicare ?
Ce posibilitati avem sa nu punem in aplicare sau sa cerem suspendarea executarii ?
Daca angajatul castiga pe fond , dar pierde in apel se va creea o situatie complicata pentru noi, de aceea am dori punerea in aplicare doar dupa judecarea apelului, cand macar stim ca hotararea este definitiva. Ce posibilitati avem sa reusim acest lucru, fiindca, dupa informatiile pe care le avem angajatul nu este dispus sa astepte judecarea apelului ci vrea punerea in aplicare cat mai repede. Asta deoarece stie ca noi ii vom plati salariile restante, iar, chiar daca pierde in apel nu va mai restitui banii, el neavand nimic pe numele lui, facand astfel intoarcerea executarii (din punct de vedere financiar) imposibila.
Multumesc
Răspuns la discuția Atitudine in fata instantei
Cred ca daca respectiva problema nu a fost sesizata in cererea initiala de chemare in judecata si nici in cadrul procedurii prealabile aceasta nu mai poate fi pusa in discutie, asta insemnand modificarea cererii de chemare in judecata, care in acest stadiu al procesului nu mai poate fi operata.
Deci cred ca avocatul are dreptate considerand inutila si tardiva respectiva abordare.