Bună ziua! Am o întrebare legata de un contract de vânzare cumpărare făcut de mama ,surorii mele fără ca eu sa fiu pus în tema.Pe scurt,sora mea a vorbit cu mama,a făcut contract de vânzare cumpărare pe apartamentul în care mama sta.Suma stipulata în contractul vânz.cump.nu a fost plătită susține mama.
Mama s-a despărțit mai de mult de tata și în hotărârea de divorț scrie ca apartamentul i se încredințează mamei pentru cei doi copii pe care ii are.Deci beneficiari suntem ,noi copiii.De ce s-a putut vinde fără sa fiu și eu intrebat?Oare s-a schimbat legea?
Ieri am aflat de contract,el fiind făcut pe ascuns anul trecut pe 17 mai.Sora nu are grija de mama a lasat-o sa se chinuie și eu sunt sunat dacă are nevoie de ceva.Are o clauza doar ca poate sa stea în casa ,cât timp trăiește,nu si ca să aibă grija de ea(mama).Acum mamei ii pare rau ce a făcut și ar vrea sa strice actele.Ce ar mai putea face?
Mulțumesc!
Buna seara!
As vrea sa stiu daca pot afla daca patronul imi plateste darile la stat,in revisal.
Sotia mea lucreaza la un patron de aproape 3 ani,nu ii da fluturas,ca sa stie cat mai are de luat,conditiile de munca sunt deplorabile,mai ales ca acolo in spatiul in care se desfasoara activitatea este foarte frig.
Am fost in vara la o banca sa fac un credit si sotia nu era gasita la Anaf,asta imi da banuieli ca nu s-a platit catre stat la cartea de munca. Stiu ca e pandemie si s-au dat unele derogari,dar nu cred ca din asta sa se faca o smecherie.
Ce pot sa fac in situatia asta si cum pot actiona?
Adica trebuie sa fi muncit doi ani si dupa aceea sa nasca sau daca in doi ani au mai fost intreruperi din campul muncii cate o luna,doua,se aleg acele 12 luni din intervalul de doi ani?Eu asta nu inteleg!
Deocamdata nu este insarcinata sotia.Ne gandim de acum incolo,daca beneficiaza de indemnizatia de crestere,fiindca mai avem un copil de 4 ani jumate care nu a beneficiat de nimic decat de alocatia de stat si nimic mai mult.
Bună ziua!Aș dori sa stiu daca sotia mea se incadreaza in conditiile de acordare a indemnizației de crestere a copilului.Ea (soția) a lucrat din octombrie 2015 pana in iunie 2016 inclusiv la o firma cu contract pe perioada nedeterminată,apoi a reziliat contractul pe cale amiabila timp in care a cautat alt loc de munca.De la jumatatea lunii august a inceput munca in alta parte,cu contract de probă pe trei luni,iar acum de câteva zile contractul i s-a prelungit pe 6 luni,până in mai 2017.Intrebarea mea este daca va putea beneficia de indemnizația de crestere a copilului dupa noile reglementări, in cazul in care avem de gând să facem un copil.Vă mulțumesc și aștept răspunsuri care să mă dumirească in acest caz!.
In anul 2007 am vandut un matiz unei doamne.Am facut contractul de vanzare cumparare,am radiat-o de la circa financiara tot din 2007.In 2011 cand nici nu eram in tara am primit o amenda de care nu am aflat decat in 2013 cand m-am dus sa platesc impozitul la casa.Acum 2 saptamani am primit un plic de la executorul judecatoresc precum ca se pune poprire pe salariu pt.suma de 28 euro la cursul zilei plus cheltuieli de judecata in valoare de 287 ron, si pe langa astea la circa financiara alti 250 ron.Deci in total undeva la 6 milioane si ceva.Subliniez ca am fost dat in judecata de CNADNR fara sa fiu citat sau anunțat cumva ,pentru a aduce argumente in favoarea mea.Procesul s-a facut pe genuchi fara citarea nimanui pt. ca cei de la CNADNR sa puna in carca mea plata amenzii.Nu mi se pare normal ca eu care am vandut masina pe care o aveam sa platesc.E o lege care creeaza un imens atentat la buzunarul cetațeanului cinstit.Oare cine a fost parlamentarul care a promovat aceasta lege?CE POT SA MAI FAC ACUM?Pe cine sa dau in judecată,cum sa procedez?Am actul de radiere de circa financiara si contractul de vanzare cumparare.Va rog sa imi raspunda cineva in cunoștință de cauza!Va mulțumesc!