avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate Attila János Szűcs

Activitate Attila János Szűcs

I-mi pare rau sa o spun, ca o speta de gen nu poate fi deslusita nicicum, exact ceea ce nici eu nu am inteles cand m-am adresat persoanelor cu vechime din aceasta branse juridica si din forumul acesta. Credeti-ma ca exista spete penale de te miri pe ce, un individ fura mancare ca nu are venit, nu are loc de munca degeaba isi cauta, copii acasa nu inteleg aceasta latura, iar individul condamnat pentru un prejudiciu de 1000 de RON in care exista doar alimente, fara bauturi alcolice , cafea, tigari, atunci ma intreb de ce nu este posibil si acest furt ??? Deposedarea unui bun ce este in custodia cuiva, chiar daca bunul legal i-ti apartine,
este furt ! Asa cunosc din doctrina. Stimabili cei care urmariti aceasta speta, sincer va spun ca doar numele si adresa din speta au fost scoase, cat si al judecatorului de caz si al procurorilor, nu cred ca trebuia sa postez numele acestora. In rest speta este clara, atat ordonanta cat si cele relatate in concluzi, dar daca unii au dubi in aceste privinte va trimit speta si ordonanta pe e-mail, in care apsolut nimic nu reiese decat cele relatate si aratate de mine.

Va multumesc, dar tot nelamurit. :((

tgeorgescu a scris:

Parerea mea: cel mai probabil este un litigiu in drept civil. Ceva mai improbabil: escrocherie (dar nu furt).

Daca nu e evident ca masina ar fi fost a dvs., ci doar se preteaza la interpretari diferite, nu reiese furt.

Diferenta este ca pentru cineva care a comis o singura escrocherie (nu o teapa de milioane), problema se rezolva in drept civil. Daca a comis cincizeci de escrocherii, problema se rezolva in drept penal.
trandafir2 a scris:n
nPai, tocmai la asta se refera discutia, cum ca respectivul contract de vanzare nu este intocmit in forma legala daca nu este insotit de certificatul de atestare fiscala (situatie in care am spus eu, ca poate fi privit ca un antecontract valabil, cu predarea bunului si plata pretului, ma rog nu este prea greu de inteles). Adica, certificatul de atestare fiscala serveste nu doar pentru inregistrarea dreptului de proprietate si transferul obligatiei de plata a impozitelor, ci mai ales pentru a oferi validitate deplina contractului de vanzare al mijlocului de transport.n
nnDa, desigur am incheiat asigurarea in numele meu pe aceea masina, am avut actele care trebuiau date la politie pentru radierea autoturismului, care era desigur intocmite pe numele emitentului bunului in favoarea cumparatorului, adica tot setul de acte obligatorii in aceste conditii de VC al unui autoturism folosit. Am fost la politie si m-a intors inapoi ca nu am avut acel an

Aveti dreptate, dar daca lipseste acel act nu poti inmatricula masina, degeaba cumparatorul este de buna credinta, iar vanzatorul urmareste un scop. Acel certificat fiscal este de datoria vanzatorului sa io dea cumparatorului. Eu am incercat sa intr-u in posesia certificatului fiscal, dar acesta avea datorii foarte mari, iar primaria nu a eliberat acel certificat pana nu se platesc datoriile anterioare pe ultimi 3 ani. Asa ca nu am putut sa intru in posesie, dar actele repet toate erau la mine, sa inteleg ca el a facut din nou acel act???? Carte, Talon etc., etc???? :((
patrascu razvan a scris:

Nu vreau sa fac supozitii, dar speta banuiesc ca este simpla.
In mod clar utilizatorul nu ne furnizeaza elemente importante care au stat la baza ordonantei de clasare pentru a putea face o apreciere.
Vad ca nici temeiul in drept care a stat la baza ordonantei de clasare nu il indica, desi inclin sa cred ca temeiul este art. 315 alin.(1) lit.b) C.proc.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) C. proc. pen.



Stimate domn Razvan, am scris totul din acele ordonante doua la numar, inclusiv hot. JUDECATORIEI, CARE ESTE NETEMEINICA IN CARE NU ARGUMENTEAZA NICI FAPTUL RESPINGERII DOAR SIMPLU PRIN ARTICOLUL ARATAT ANTERIOR. Nu am ce sa mai aduc la cunostinta daca in Ordonante au fost trecute acele articole si paragrafe, din acest motiv sunt in dilema, ca nu am inteles motivarea acestor respingeri, la care desigur puteam sa revin cu o intampinare aterior. #-o
trandafir2 a scris:

Pai, tocmai la asta se refera discutia, cum ca respectivul contract de vanzare nu este intocmit in forma legala daca nu este insotit de certificatul de atestare fiscala (situatie in care am spus eu, ca poate fi privit ca un antecontract valabil, cu predarea bunului si plata pretului, ma rog nu este prea greu de inteles). Adica, certificatul de atestare fiscala serveste nu doar pentru inregistrarea dreptului de proprietate si transferul obligatiei de plata a impozitelor, ci mai ales pentru a oferi validitate deplina contractului de vanzare al mijlocului de transport.


Da, desigur am incheiat asigurarea in numele meu pe aceea masina, am avut actele care trebuiau date la politie pentru radierea autoturismului, care era desigur intocmite pe numele emitentului bunului in favoarea cumparatorului, adica tot setul de acte obligatorii in aceste conditii de VC al unui autoturism folosit. Am fost la politie si m-a intors inapoi ca nu am avut acel act fiscal atat lipsea. #-o
tgeorgescu a scris:

Autorul presupus... de ce este presupus tocmai el? Se crede ca el a furat masina sau a cumparat-o de la hot? Clasarea din lipsa de dovezi este valabila atat timp cat nu sunt dovezi, de ex. daca apar ulterior dovezi, clasarea nu mai este valabila. Altfel, cai extraordinare de atac ar fi doar daca judecatorul ar fi condamnat pentru luare de mita in acest caz.


Stimate domn Giorgescu.

Masina a fost platita, predat bunul cumparat, actele sunt legale, masina s-a gasit la autorul cel care o vanduse. Nu mai inteleg nimic, am facut speta cap coada exact cum scrie domnul Udroiu.

Sunt in dilema, doar atat s-a comunicat fara motivare ceea ce am trimis mai sus.

Multumesc.


[editat de moderator -pct.1.2 Regulament- nu mai folositi litere ingrosate]
patrascu razvan a scris:

Pretul masinii s-a platit? cine a luat masina din parcare?In ce temei s-a dispus clasarea?
Nu vreti sa detaliati exact situatia de fapt ca sa intelegem.


Am aratat temeiul stimate domn : În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală. Sunt trei, a)

1 respinge plângerea, ca tardivă
2 sau inadmisibilă ori,
3 după caz, ca nefondată;

Masina din parcare a luat-o fostul proprietar cel care a vandut-o.
Pretul a fost platit integral, contract semnat, si bunul predat.

Desi repet am facut totul ca la carte. :(( :((


[editat de moderator -pct.1.2 Regulament- nu mai folositi litere ingrosate]
Răspuns la discuția termenul cailor de atac
Ziua sosiri instintarii nu se pune.19.05.2017? Se va numara inca o zi in plus? Cum ati calculat?

....ziua sosirii instintarii nu se socoteste.
Răspuns la discuția Act vânzare-cumpărare
Flory. M a scris:

Buna ziua. As dori sa stiu daca se piate, urmatoarele. Socrii mei vor sa treaca casa pe numele soţului, prin act de vânzare -cumpărare. Voiam sa stiu ce costuri aproximative ar implica? In conditiile in care la primarie avem toate taxele si impozitele platite. In afara de taxa de notar, ce se mai face? Si cadastru si intabulare? Se fac? E obligatoriu sa se facă imediat? Auzisem ceva de a se face acestea doua in decursul unui an.


.....asa este, in decurs de un an in care aveti la dispozitie intabularea.
tgeorgescu a scris:

Nefondata inseamna fara temei. Nestiind detaliile din dosar si ce temeiuri ati invocat nu va putem spune de ce au fost respinse.

Plata este reglementata de lege pentru partea care pierde procesul. Ati deschis un proces, l-ati pierdut, deci sunteti bun de plata.

CEDO nu este cale de atac. CEDO judeca incalcari ale drepturilor omului (de pe lista din Conventie) comise de statele europene.


Buna ziua,

....... S-a Cumparat o masina prin biroul de copiat acte unde se intocmesc aceste acte de VC al unui autoturism, au semnat CV ambele parti, s-a preluat bunul de catre noul cumparator, impreuna cu toate actele masinii, un act lipsind cel fiscal in care arata ca vanzatorul nu are datorii, acesta urma sa i se dea cumparatorului a doua zi. I s-a dat cheile masini doar una singura care era electronica, aceasta putand fi folosita la pornirea autoturismului cat si la deschiderea usilor. Dupa preluarea bunului fiind in posesia cumparatorului impreuna cu Cartea de Identitate a masini, talon, CV, se incheie o asigurare pe numele noului proprietar, se fac actele de radiere care si acestea le primeste noul proprietar, fiind semnate toate actele de vanzator si cumparator, urmand ca Certificatul Fiscal sa il primeasca vanzatorul a doua zi dimineata de la Primarie.
Peste noapte masina dispare din parcarea noului proprietar, Se identifica presupusul autor, se depune plangere la Politie pentru furt, Politia finalizeaza dosarul, cu propunere de neincepere a urmaririi penale. Procurorul de caz, mentine prin ordonanta propunerea politiei si respinge plangerea, se face plangere impotriva Ordonantei, aceasta fiind respinsa pe acel articol din prima ordonanta, se continua prin contestarea actului adresand plangerea instantei de judecata camera de consiliu. aceasta mentine pe scurt În baza art.341 alin. 6 lit. a) a) respinge plângerea, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată;

...... desi nu au fost audiate partile, autorul presupus unde se afla autoturismul in momentul de fata nu s-a prezentat la termenul de fond stabilit, dar nici pe tot parcursul cercetarilor, acesta este plecat in Anglia, nu a fost audiat petentul in dosar. Iar in prezent împotriva ordonanţei de clasare din xx.xx.2016, emisă în dosar nr. xx./P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria ........ şi menţinută de procurorul ierarhic superior prin ordonanţa din XX. XX. 2017, dată în dosar nr. XX / XX. X / 2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria ......, soluţii pe care le menţine în totalitate. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă petentul sa achite cheltuielile de judecata.

Daca privim in ansamblu aceasta speta:

1. Au fost depuse la dosar toate actele detinute de cumparator asupra autoturismului,
2. Cererea de chemare in judecata,
3. Cele 2 Ordonante emise de Procuror care a instrumentat cazul si de Prim Procuror
acestea fiind depuse la dosar, la primul termen si ultimul de fond ramane in pronuntare si nu se trimite la domiciliul petentului nici un act din care sa reiasa acel motiv prin care se respinge plangerea petentului, primind acel raspuns mai sus aratat, dar raspunsul nu s-a trimis prin posta acesta este doar postat pe site.

Va multumesc.#-o
Buna seara, buna dimineta tuturor.

Doresc sa aflu de la persoane mai experimentate care este motivul respingerii cereri de chemare in judecata ???? Nu am un raspuns clar de la Judecator doar unul vag. Acesta ar fi raspunsul lor :

În baza art.341 alin. 6 lit. a) a) respinge plângerea, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată; Cod procedură penală, respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul ...................., dom. în ........., str. ......., nr......., ap....., jud. ........, împotriva ordonanţei de clasare din 05.10.2016, emisă în dosar nr. ........./P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria ....... şi menţinută de procurorul ierarhic superior prin ordonanţa din 28.01.2017, dată în dosar nr. ....../....../2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, soluţii pe care le menţine în totalitate. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă petentul ........................... să plătească statului suma de 50 lei cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din .xx xx.2017.
Document: xx./2017 xx xx 2017.

1. actiunile au fost perfect redactate abliteram cu tot ce prevede legea,
2. S-a urmat caile erarhice,
3. Sesizarea a fost facuta la data cand s-a constatat infractiunea,
4. a fost fondata clar si concis,
5. De ce trebuie sa plateasca victima daca i s-a adus o vatamare iar bunul sustras nu a fost restituit.

Va rog cine ma poate ajuta, cu orice sprijin il rog sa ma indrume, ori daca mai am vre-o cale de atac inafara de CEDO.:((:((:sorry: Va multumesc anticipat.
:((:((:((:((:((:((