avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate Ana_1959

Activitate Ana_1959

In primul rand va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Mai am o intrebare: in cazul acestor asa-zise "datorii" se pune problema de prescriptie? Daca da, in cat timp se prescriu? De cand se calculeaza prescriptia: de la data semnarii contractului sau de la data platii facute pentru lucrare?
De fapt sunt 3 intrebari, dar deriva una din alta.
Multumesc!
In concluzie trebuie sa platesc.
Am o alta intrebare acum: cum pot sa evit astfel de situatii pe viitor?
Respectiv daca vecinul hotaraste unilateral ca trebuie reparata/intretinuta o alta parte comuna.
Personal mi se pare abuziv, in sensul ca dispune dupa bunul plac de fondurile mele.
Multumesc!
Cum ar fi sa cedez partea de fatada din dreptul apartamentului meu? :-)) Multumesc mult pentru raspuns!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg din tot ce s-a spus aici ca oricare dintre cei 2 proprietari poate hotarâ in mod unilateral in privinta unor cheltuieli comune, indiferent de necesitate sau de vointa celuilalt proprietar.
Multumesc pentru raspunsuri!
Va rog daca ma puteti lamuri referitor la intrebarea mea: este legal ca aceste hotarari sa le ia doar unul dintre cei doi proprietari? Practic, eu as putea face orice renovari la partile comuna, fara sa am acordul celuilalt si apoi sa cer cota parte din cheltuieli.
Chiar daca vecinul a luat aceasta hotarare de unul singur? Practic s-a renovat doar partea lui si repet, lucrarile nu erau urgente.
Buna ziua, va rog daca imi puteti raspunde la urmatoare problema. Locuiesc intr-un apartament, curte comuna. Corpul de cladire are 2 nivele, eu locuiesc la demisol. Proprietarul de la etaj a hotarat in 2021 ca trebuie renovat luminatorul care deserveste ambele apartamente si ca trebuie vopsita fatada cladirii. Eu nu am fost de acord, nefiind lucrari de urgenta si i-am propus sa faca respectivele lucrari doar pentru partea sa de apartament. Lucrarile s-au efectuat in baza unui contract semnat de acest propietar. In contract este prevazuta renovarea DOAR pentru partea sa de fatada si, in cazul luminatorului, DOAR o jumatate din ce mi-ar reveni mie ca si cheltuieli. Acum, prin intermediul unui avocat, sunt chemat la "negociere" pentru suma ce mi-ar reveni mie ca plata. Intrebarea mea este daca sunt obligata sa platesc in conditiile de mai sus, respectiv contract incheiat fara acordul meu si renovari facute partial, doar in dreptul apartamentului care nu-mi apartine. Multumesc frumos!
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Se doreste doar intrarea in legalitate, nu are alte pretentii. Vrea doar sa stie pasii de urmat pentru intrare in legalitate.
Multumesc pentru raspuns. De ce este el pasibil de amenda? Modificarea a fost facuta de fostul proprietar acum mai multi ani. Cunoasteti arhitecti care ar putea ajuta? Apartamentul este in Bucuresti si vrea foarte mult ca totul sa fie legal. Nici nu si-a imaginat ca poate fi indus astfel in eroare, la ei nu exista asa ceva. Multumesc.