avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate inquirer1

Activitate inquirer1

Buna ziua,

Datele problemei : Se dau mai multe terenuri intravila/extravilan arabil, aflat in arenda din 01/2015. Mai multi mostenitori, succesine nedezbatuta, contract pe unul dintre ei ( a avut imputernicire neautentificata la notar de la ceilalti ). Contract cu durata de 8 ani. in 02/2015 se dezbate succesinea ( prin instanta), terenurile se impart intre mostenitori pe baza de tranzactie, doar unele raman in indiviziune.
In luna 10/2015 mostenitorii se decid sa vanda din proprietati, pentru terenurile extravilane depun oferta publica, preemptorii nu oferteaza, terenurile sunt declarate libere la vanzare.
S-a facut recent cerere de reziliere amiabila a contractului de arenda invocand existenta noii sentinte civile si a faptului ca titularul contractului nu mai poate raspunde de proprietatile celorlalti. Nu s-a primit inca raspuns.
In prezent exista culturi pe toate terenurile din contract.

Intrebari:

1) Contractul de arenda mai este valabil tinand cont de cele mentionate mai sus? Daca arendasul nu accepta rezilierea amiabila, care sunt caile de atac?

2) se pot vinde terenurile extravilane ( cf. Legii 17 sunt declarate libere la vanzare). Notarul zice ca da, ca sunt fara sarcini.