avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate click999

Activitate click999

Da,face testament , dar va intreb atunci ,...in momentul cand merge la un notar pentru a face acest testament,notarul respectiv cum poate sa stie cat are ea partea ei din masa succesorala daca nu e facuta succesiunea? In aceasta situatie nu cred ca poate sa faca testamentul decat dupa succesiune. Va intreb asta deoarece verisoara asta ne-a spus ca a fost la notar si a primit partea care vrea sa o dea si ca a rezolvat aceasta problema din punctul asta de vedere ,iar ea e acum detinatoarea acelor 5/8 parti care ii revin sotiei tatalui meu ,ceea ce eu personal nu prea cred ca se poate sa fie adevarat ceea ce ea sustine . Deci dupa logica mea, normal ar trebui intai facuta succesiunea si apoi doar cred ca ar putea face un notar testamentul, ceea ce inseamna ca verisoara asta nu ne spune adevarul,asa cum si banuim . Din cate am inteles , testamentul intra in vigoare doar dupa decesul persoanei care a facut testamentul si nu in perioada cat e in viata.
Nu e cazul sa pateasca ca si in cazul prezentat de d-voastra ca si exemplu,deoarece in zona nu are pe nimeni,iar noi ca si copii ai sotului ei nefiind aproape ,am incercat sa o luam la oricare dintre noi,ceea ce a refuzat si ne-a spus ca verisoara asta a noastra fiind mai aproape de ea si ajutand-o in ultimii ani , e singura pe care o accepta.De ingrijit nu e gratis pentru ca are o pensie destul de buna,singura problema e ca nu stie cum sa faca sa ii ofere si partea ei de mostenire verisoarei,asta bineinteles si datorita faptului ca va avea grija de ea in continuare pana la capatul zilelor.
Problema in aceasta situatie este faptul ca verisoara asta,auzind ca fosta sotie a tatalui vrea sa-i dea partea ei de mostenire ei,acum incearca sa ne faca noua ca si mostenitori pentru restul mostenirii o oferta pentru a prelua ea totul,dar dupa cum am observat,ea ar cam dori aproape degeaba daca s-ar putea,ceea ce nu e cazul din partea noastra.Din aceasta cauza as dori sa intreb daca exista vreo posibilitate ca inainte de a se face succesiunea,sotia tatalui meu ar putea sa cedeze cumva partea ei , pentru ca verisoara asta a noastra sa fie mostenitoarea directa a ei?
Această variantă e singura? Nu ar putea mai simplu printr-un testament?

Buna ziua! As dori sa stiu in situatia in care tatal meu e decedat (a fost recasatorit dupa decesul mamei) iar cea de a 2-a sotie care traieste .mosteneste 62.5 la 100 din casa cu terenul unde locuieste. Ea ar dori sa dea aceste procente care-i revin. unei verisoare pentru ca aceasta sa o ingrijeasca pana la deces. Vreau sa intreb daca exista aceasta posibilitate si cum se poate face ? Multumesc anticipat !
As dori sa intreb ce trebuie facut in cazul familiei mele,care poseda act de proprietate pe locul in care este amplasata casa plus anexele ei si o parte de aproximativ 7 ari a fost ocupata abuziv de catre un vecin,care a facut o constructie pe o suprafata de circa 20 de ari(aici incluzând si cei aproximativ cei 7 ari din terenul nostru)? Aceasta bucata de pamant a familiei noastre e ocupata abuziv de circa 22 de ani si am descoperit-o abia recent( As dori sa specific,constructia a fost realizata de catre fiul proprietarei,neavand cu siguranta nici un act de constructie oficial(neavând cum, pentru ca o parte din acel teren pe care s-a contruit,apartinea familiei mele, chiar proprietara a fost martora la cumpararea acelui teren). Spuneti-mi va rog ce cai de atac exista sau de solutionare a acestei probleme?...O zi buna!