Buna ziua! As dori sa stiu in situatia in care tatal meu e decedat (a fost recasatorit dupa decesul mamei) iar cea de a 2-a sotie care traieste .mosteneste 62.5 la 100 din casa cu terenul unde locuieste. Ea ar dori sa dea aceste procente care-i revin. unei verisoare pentru ca aceasta sa o ingrijeasca pana la deces. Vreau sa intreb daca exista aceasta posibilitate si cum se poate face ? Multumesc anticipat !
pai cine credeti ca o sa o ingrijeasca pt un testament? In conditiile in care poti sa faci cate un testament pe saptamana sau dupa cum ti se nazare...
ca verisoara sa pateasca ca omul asta ? www.avocatnet.ro/forum/discu...
Nu e cazul sa pateasca ca si in cazul prezentat de d-voastra ca si exemplu,deoarece in zona nu are pe nimeni,iar noi ca si copii ai sotului ei nefiind aproape ,am incercat sa o luam la oricare dintre noi,ceea ce a refuzat si ne-a spus ca verisoara asta a noastra fiind mai aproape de ea si ajutand-o in ultimii ani , e singura pe care o accepta.De ingrijit nu e gratis pentru ca are o pensie destul de buna,singura problema e ca nu stie cum sa faca sa ii ofere si partea ei de mostenire verisoarei,asta bineinteles si datorita faptului ca va avea grija de ea in continuare pana la capatul zilelor.
Problema in aceasta situatie este faptul ca verisoara asta,auzind ca fosta sotie a tatalui vrea sa-i dea partea ei de mostenire ei,acum incearca sa ne faca noua ca si mostenitori pentru restul mostenirii o oferta pentru a prelua ea totul,dar dupa cum am observat,ea ar cam dori aproape degeaba daca s-ar putea,ceea ce nu e cazul din partea noastra.Din aceasta cauza as dori sa intreb daca exista vreo posibilitate ca inainte de a se face succesiunea,sotia tatalui meu ar putea sa cedeze cumva partea ei , pentru ca verisoara asta a noastra sa fie mostenitoarea directa a ei?
Masa succesorala
dantronik
am o verisoara a carei unica mostenitoare sint eu,nu am copii,doar un nepot ,din frate.daca eu as deceda inaintea verisoarei,pot lasa un testament ceva ca ... (vezi toată discuția)