avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Activitate batis2u

Activitate batis2u

49_711 a scris:

aveti grija sa obtineti acordul explicit si individual al tuturor locatarilor (a nu se intelege doar al proprietarilor). Puteti cere autorizatie de la ANSPDCP dar o veti obtine numai daca toti locatarii si-au dat acordul explicit si individual – a se citi si art. 26 al 1 din Constitutie.

Sa inteleg ca orice chirias nou venit , poate cheama asociatia in judecata pe motiv ca e monitorizat video fara acordul sau explicit si individual?:-/
Da, pare incredibil 100 mc pierderi.

@elga50

Cum se face repartizarea acestor diferente pe numar de persoane declarate sau pe apartamente?
Răspuns la discuția Ore calatorie in delegatie
avand in vedere ca nu poate fi considerat timp de lucru , rezulta ca el nu paote fi compensat?

asta ar insemana ca, in cazul in care voi calatori in timpul saptamanii (luni - vineri), dupa efectuarea celor 30 de ore de calatorie voi fi nevoit sa imi iau 2 zile libere (ore libere/concediu de odihna) pentru a-mi acoperi cele doua zile de lucru, in care nu am "prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale"?

multumesc pentru intelegere si suport
Da, este adevarat, se primeste diurna, dar pe mine ma intereseaza cum sunt platite aceste ore? ca si ore lucrate si ce depastete 8h.zi suplimentare?

ce prevede legea cu privire la timpul de calatorie? cum se trateaza acest aspect?

intrebarea vine deoarece, daca te deplasezi undeva la 8-9h acestea pot fi considerate orele de lucru din ziua respectiva, dar daca te deplasara dureaza 30h, cum le tratez?

Multumesc

@freeelis

Multumesc pentru raspuns, insa acesta este modul in care se calculeaza numraul de zile pentru care se va acorda diurna.

Dilema pe care o am eu, este daca legea prevede bonificare/recuperarea/plata orelor de calatorie de la domiciliu pana la adresa de destinatie. Daca da, cum se face acest lucru?

exemplu: urmeaza sa merg la o instalare in buenos aires pe traseul bucuresti- frankfurt- buenos aires aeroport- hotel. ora de decolare a primului avion 13.30 check in la hotel 10.00 (+1 zi) ceea ce inseamna 20,5h de calatorie +5h diferenta de fus orar -> 25,5h de calatorie. Cum se vor trata aceste ore?
Buna ziua,

Sunt interesat de modul cum se calculeaza respectiv cum se bonifica orele de calatorie pentru delegatii, atat in tara cat si in strainatate.

Multumesc.