avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate ruther

Activitate ruther

Răspuns la discuția Justiția chiar e oarba?
Nu mă ajută nimeni cu un răspuns,o părere? Vi de pare un verdict corect?
Buna ziua. Soția mea a lucrat timp de 13 luni într o shaormerie,timp în care a rămas însărcinată, dar patronul, candidat la primăria unei comune, a refuzat sa i facă angajare,ia făcut doar pe ultimele 2 luni(avea nevoie de macar 5 lunii pentru a intra în prenatal,mai avea 7 de la locul de munca anterior). Am decis sa l dăm în judecată,am prezentat la tribunal martori,dovezi că am lucrat acolo(mesaje de la colege și chiar de la șefa de unitate care mi spunea sa duc actele pentru angajare,mesaj care era dat cu mult înainte de a face ei angajarea),dar tribunalul Târgoviște a decis că trebuie să i se plătească vechimea pe o perioada de 3 luni dar alea 3 luni erau după ce soția a născut și era în medical. Am făcut apel la Curtea de apel Ploiești iar ieri a fost prima înfățișare,astăzi am văzut pe net că cererea a fost respinsă că fiind nefondată. Întrebarea mea este,mai putem face ceva mai departe ?
m am angajat anul trecut in iunie la o shaormerie unde lucrez si acum dar patronul nu mi a facut contract de munca, as vrea sa va intreb daca acum se mai poate sa mi faca angajarea si sa mi plateasca vechimea din urma de cand m am angajat la el?
multumesc pentru raspunsuri,sper sa fie asa pentru ca sincer pe mine m a speriat foarte tare ceea ce mi a spus politistul
multumesc pentru raspunsuri. politistul era foarte sigur si bucuros in acelasi timp ca o sa ne condamne..la proces se poate cere proba cu testul poligraf pentru a demonstra ca minte?
deci se ajunge la condamnare in atfel de cazuri chiar daca am un bebe de un an jumate si urmeazasa mai avem unul?

buna ziua ma adresez si eu dumneavoatra referitor la o problema si anume anul trecut am stat in jur de trei luni in chirie la o doamna nu am avut nici un contract nimic semnat la mana problema este ca dupa trei luni dansa a venit sa incaseze banii pentru chirie pe luna urmatoare(plateam chiria inaintea lunii)si dupa ce a luat banutii nea scos din casa fara a ne lasa sa ne luam macar bunurile personale.Noi nu am vrut sa i predam cheile pana nu ne recuperam bunurile dar ea ma tras de par si ma bagat inapoi in apartament sotul meu ramanand in afara apartamentului ma paruit cateva minute eu am inceput sa tip si intr un final am fost scapata cu ajutorul unei vecine din mainile ei......a venit politia am fost dusi la sectie toti ni sau luat declaratii si dupa ni sa spusde catre domunul ca va fi bine ca nu suntem primii cu care face aceasta treaba......si ca nu este nevoie ca eu sa depun plangere pentru ca ma lovit......iar acum am fost chemati la politie pentruca dansa ar avea un certificat medicolegal si ne acuza pe mine si sotul meu ca am batut o iar pe vecina care ma scapat din mainile ei de violare de domiciliu ,ni sa dat termen pana miercuri sa ne impacam amiabil daca nu vom ajunge in tribunal cu dosar penal pentru lovire ni sa spus ca pedeapsa este intre trei luni si doi ani de inchisoare.Cu aceasta doamna suntem convinsi ca nu vom ajunge la un inteles pentru ca ea vrea sa scoata banii de la noi......iar situatia noastra financiara nu ne permite sa ne luam nici macar un avocat,traim dintr un salariu,locuim cu chirie,avem o fetita de un an si jumatate si urmeaza sa mai avem un copil eu fiind insarcinata...cum sa procedem dati ne un sfat va rog
va multumesc pentru raspunsuri
multumesc pentru raspuns. in mare cam stiam ce prevede codul muncii,ceea ce nu stiu este daca se mai poate face ceva ca sa beneficieze sotia de indemnizatie crestere copil? daca l reclama la ITM in afara de amenda pe care o primeste si ea nu este posibil ca patronul sa o dea afara si sa nu mai beneficieze deloc de indemnizatie pentru ca nu va avea vechimea necesara? daca l reclama patronul va fi obligat sa i faca cartea de munca din momentul angajari?
multumesc pentru raspuns. stiam ca ceea ce spune patronul este o minciuna.la o reclamatie ma gandeam si eu dar asta nu ar afectao si pe sotia mea,adica ma gandesc ca va fi concediata?