Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia de mai jos.
In contextul actual am optat sa intru in concediu pentru supraveghere copil la jumatatea lunii Martie. Ulterior am fost anuntata de catre angajator ca au decis sa imi suspende contractul de munca si astfel am intrat in somaj tehnic.
Doresc sa stiu daca este legal sa se faca aceasta trecere fara voia mea de a incheia concerdiul de supraveghere copil.
De asemenea, va rog sa ma ajutati sa clarific si daca dupa incheierea perioadei de suspendare a CIM, 30.05.2020 voi avea posibilitatea sa revin in concediu pentru supraveghere copil pana la data cand ordonantele o vor permite?
Totusi mai am o intrebare , faptul ca voi intra in concediu prenatal( luna aprilie) inainte sa implinesc cele 12 luni la actualul loc de munca, lucru care s-ar intampla pe 14 mai 2016 poate influenta negativ obtinerea indemnizatie pt cresterea copilului? Va multumesc, Andreea
Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
-Voi beneficia de idemnizatie de crestere a copilului in conditiile in care contractul actual de munca a fost semnat in 14 mai 2015, eu urmand sa intru in concediu prenatal in 15 aprilie 2016 si sa nasc in luna iunie?
Va multumesc.