avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate balu80

Activitate balu80

datoria este de 9000 lei, la care se mai adauga dobanda si cheltuieli de judecata. patrimoniul succesoral este compus dintr-o casa de locuit si curte plus 3 ha teren extravilan, adica undeva in jur de 130.000 lei, dobandite prin mostenire de la bunicul. singurii mostenitori suntem eu si sora mea, mama a decedat cu 6 luni inaintea tatalui (2013).
In decembrie 2011, tata a semnat un angajament de plata cu societatea respectiva, pe care nu l-a respectat intocmai, in sensul ca l-a incalcat cu prima rata, neplatind in cuantumul stabilit. in angajamentul respectiv scrie ca datoria devine exigibila in ziua imediat urmatoare incalcarii lui, adica ianuarie2012, din moment ce nu l-a respectat intocmai. se poate pune problema de presciere?
buna seara,
un creditor solicita in instanta deschiderea succesiunii de pe urma debitorului(decedat in urma cu 3 ani). mostenitorii nu au dezbatut succesiunea inca.
asadar, reclamantul cere ca instanta sa declare deschisa succesiunea, sa recunoasca cei 2 fii ca fiind singurii mostenitori, prin urmare sa plateasca datoria repesctiva,in caz contrar sa declare mostenirea vacanta.
intrebarea mea este ce ar trebui sa scrie paratii in intampinare inapararea lor.
daca nu am acceptat dar nici nu am renuntat la succesiune in termenul de 1 an de la deces, inseamna camostenirea e vacanta?
multumesc
dar articolul 1106? nu se bate cap in cap cu 1107?
Buna ziua,
in urma cu cativa ani, tatal meu a facut un acord de plata cu o firma de asigurari, urmand sa plateasca de pe urma unui accident rutier de care a fost el scos vinovat. Tata a platit pana cand a murit, apoi nu a mai platit nimeni.
acum eu si sora mea suntem chemati in judecata in calitate de mostenitori. mentionez ca noi nu am dezbatut succesiunea, asadar nu exista un certificat de mostenitor, lucru pe care l-am scris in intampinare.
ca raspuns la intampinarea noastra, societatea respectiva doreste sa ceara dezbaterea succesiunii, in cazul in care noi nu acceptam plata datoriei. Nici eu nici sora mea nu vrem sa renuntam la mostenire. dar nu ni se pare corect sa platim, atat timp cat nu am devenit mostenitori.
intrebarea mea este ce sanse am si pe ce argumente ma pot baza sa castigam procesul si sa nu fim nevoiti sa platim datoria respectiva.
in speranta ca m-am facut inteles, va multumesc anticipat pentru ajutor