avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligare la acceptarea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligare la acceptarea succesiunii

Buna ziua,
in urma cu cativa ani, tatal meu a facut un acord de plata cu o firma de asigurari, urmand sa plateasca de pe urma unui accident rutier de care a fost el scos vinovat. Tata a platit pana cand a murit, apoi nu a mai platit nimeni.
acum eu si sora mea suntem chemati in judecata in calitate de mostenitori. mentionez ca noi nu am dezbatut succesiunea, asadar nu exista un certificat de mostenitor, lucru pe care l-am scris in intampinare.
ca raspuns la intampinarea noastra, societatea respectiva doreste sa ceara dezbaterea succesiunii, in cazul in care noi nu acceptam plata datoriei. Nici eu nici sora mea nu vrem sa renuntam la mostenire. dar nu ni se pare corect sa platim, atat timp cat nu am devenit mostenitori.
intrebarea mea este ce sanse am si pe ce argumente ma pot baza sa castigam procesul si sa nu fim nevoiti sa platim datoria respectiva.
in speranta ca m-am facut inteles, va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: balu80 , utilizator 20:21, 16 Martie 2016
Buna ziua,
Din pacate nu aveti sanse.
Conform art. 1107 C.Civ. creditorii au dreptul sa accepte succesiunea in locul dumneavoastra si sa solicite dezbaterea sa.
Art. 1107 C.Civ.
Acceptarea moştenirii de către creditori
Creditorii succesibilului pot accepta moştenirea, pe cale oblică, în limita îndestulării creanţei lor.
dar articolul 1106? nu se bate cap in cap cu 1107?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, debitor mostenitor, succesiune nedezbatuta Bara62 Bara62 Am un credit de nevoi personale negarantat. Am primit documentele de executare silita de 26 000 Ron de la un executor judecatoresc din Cluj. .Casa este pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita - acceptarea mostenirii de catre creditori crystyn71 crystyn71 Buna seara! Scuze de deranj , dar am si eu o mica nelamurire. Am un credit ajuns in stare de executare silita nu am bunuri pe numele meu ,dar in decembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Mosteniri carmenystrate carmenystrate Buna seara! Intr-o familie parintii au urmatoarele proprietati: 1 apartament pe numele tatalui 1 apartament in care mama si bunica sunt mostenitoare ... (vezi toată discuția)