Am un credit de nevoi personale negarantat. Am primit documentele de executare silita de 26 000 Ron de la un executor judecatoresc din Cluj. .Casa este pe numele parintilor care au decedat.Am un venit de 1240 Ron. Ce pot sa fac?
Atata timp cat succesiunea nu este dezbatuta, imobilul nu poate forma obiectul executarii silite. Insa aveti in vedere ca banca poate solicita in instanta constatarea calitatii dvs. de mostenitor pentru a executa silit si casa.
Modalitatea de executare (mobiliare - asupra bunurilor mobile, venituri salariale, etc.) sau imobiliara este la alegerea creditorului din pacate dvs. nu puteti alege insa orice intelegere amiabila pe care doriti sa o incercati cu creditorul prin intermediul executorului este binevenita.
Bunurile care nu se afla in patrimoniul dumneaavoastra nu pot constitui obiectul executarii silita.(mostenirea nu a fost dezbatuta si nu a fost stabilita cota-parte din dreptul de proprietate, conform certificatului de mostenitor).
Creditorii pot accepta, pe cale oblica, succesiunea, in vederea indestularii creantei sale.
CAPITOLUL I
Transmisiunea moştenirii
SECŢIUNEA a 2-a
Acceptarea moştenirii
Art. 1107
Acceptarea moştenirii de către creditori
Creditorii succesibilului pot accepta moştenirea, pe cale oblică, în limita îndestulării creanţei lor.
Mosteniri
carmenystrate
Buna seara!
Intr-o familie parintii au urmatoarele proprietati:
1 apartament pe numele tatalui
1 apartament in care mama si bunica sunt mostenitoare ... (vezi toată discuția)