avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate szabyku

Activitate szabyku

Din păcate, a fost condamnat însă, nu reiese daca cel care a fost atacat a și murit sau nu... Are mai multe acuzații pe langa omor... rele tratamente asupra poporului rus, și altele de genul A fost eliberat pentru bună purtare. Așa reiese din documentele oficiale eliberate de ruși

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Acuzatia ca a ucis un soldat rus trebuia urmata de o condamnare. Daca era condamnat pentru omor nu cred ca s-ar mai fi reintors din URSS dupa 11 ani. Nu ar trebui sa existe nici o piedica sa incasati indemnizatia pentru ca bunicul d-voastra ar fi meritat o medalie pentru incercarea de se elibera dintr-o detentie nelegala care incalca flagrant dispozitiile armistitiului.

Buna ziua.
Bunicul meu a fost luat prizonier în 16.dec.1944 in Rusia și eliberat către România în 1.dec.1955. In tot acesti ani, a fost prin vre-o 4 lagăre ... Din păcate, a fost acuzat de omor asupra unui soldat rus în încercarea de a evada și acest lucru apare în actele oficiale.
Pentru această acuzare, urmașii lui mai pot primii indemnizație sau nu ?
Multumesc.
Corect. M-am imnformat si intr-adevar proprietarul este obligat sa permita accesul la proprietatile comune conform capitolului III, art. 31, aliniatul 1 . Dispozitia L nu am gasit-o, eventual ajutati-ma va rog in legatura cu aceasta. La partile comune, art. 35, alin. 1, paragraf e), am gasit: ''pereţii perimetrali şi despărţitori dintre proprietăţi şi/sau spaţiile comune; subsolul; '' Sa inteleg ca, in cazul in care dupa ce i se aduce la cunostinta proprietarului cele mai sus si el tot nu permite accesul , se va ajunge la tribunal. Corect ?
Buna tuturor.
Vin cu o problema legata de accesul in boxele din subsolul blocului in care stau. Boxele mai mici sunt folosite de proprietari ca zone de depozitare iar cel mari au destinatie de garaj pt. automobile. Mai de curand, blocul nostru s-a inscris intr-un program de reabilitate termica lansat de primaria orasului care consta , pe langa anveloparea fatadei a acoperisului si anveloparea (izolarea) tavanurilor din boxe si garaje. Din cate stiu, tavanul, conform legii, din aceste boxe este parte comuna. Daca este parte comuna, cum poate ca un proprietar, sa interzica accesul in boxa/garajul lui pt. executarea si finalizarea interventiei la tavan chiar daca i-i este adus la cunostinta ca nu are nici un drept (sau are ?) sa interzica acest acces ? Cum se poate finaliza un astfel de conflict ?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi puteti da un exemplu cum s-ar putea impune aceasta decizie/ce sa contina ?
Daca un repartitor de consum (contor) are verificarea metrologica expirata nu se trece in pausal ?
In pausal, ce cantitate de apa (rece) se trece pe persoana/luna ?
Pt. cei care au verificarea metrologica expirata, se poate imputa pierderile de pe bransament ?
Asociatia nu ar trebui sa tina o evidenta a acestor repartitoare de costuri(contoare) si sa anunte locatarul cand se apropie verificarea metrologica spre exprirare si daca nu prezinta documente valabile, ce i se poate intampla ?
Toate acestea de mai sus, trebiue votata de adunarea generala sau sunt unele care sunt legi ?
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna tuturor.
Curand am constatat ca, la mai multi vecini de scara aceste contoare de apa (repartitoare de costuri) au verificarea metrologica expirata de cel putin 5 ani iar la 2 apartamente de 13 ani ! Fiind de curand responsabil scara, am facut o adresa catre Asoc. de proprietari sa-mi explice ce sanctiuni se iau in acest caz pt. ca, acele repartitoare(contoare) nu se mai pot lua in calcul la repartizarea cantitatii de apa inregistrata pe contorul de bransament sau gresesc ?
Raspunsul lor :
"Verificarea metrologica a contoarelor(repartitoarelor de costuri) nu mai e obligatorie conform OG nr 20/1992, asadar indicatia contoarelor de apa (rep. de costuri) cu verificarea metrologica expirata va fi luata in calcul la repartizarea cantitatii de apa inregistrata pe contorul de bransament. "
Va rog sa ma lamuriti in acest sens pt. ca, nu mi se pare corect ca un contor de apa (repartitor de costuri) cu verificare metrologica expirata sa fie luat in calcul !
Multumesc anticipat.
Multumesc mult @cyan !
Singura solutie e sa se adopte in Adunarea generala o hotarare in sensul ca, cine are un contor cu v.m. expirata, sa fie trecuta pe lista de plata o cantitate de apa mai mare fata de ceea consumata dupa citire in functie de pierderile de la bransament pe instalatie si sa se tina o evidenta a tuturor contoarelor si cine se apropie de termenul in care v.m. expira sa fie anuntat.
Acuma stau si ma gandesc..... Adunarea generala, ia o astfel de hotarare si pierderile de apa vor fi trecute pe lista de plata a celor la care este expirat v.m,. ei pot da in judecata Asociatia pt. simplul fapt ca, v.m. nu e obligatorie ? Presupun ca vor castiga....
Daca in contract apare faptul ca, firma, care a montat contoarele se angajeaza sa anunte asociatia sau direct proprietarii de apartamente de apropierea expirarii avizului de metrologie si ei nu au facut acest lucru si au lasat sa treaca peste 2 ani ?
Scuze, int-radevar firmele ''Y'' si ''Z'' nu factureaza, doar fac citirea contoarelor montate de ei contra cost (1.50 lei/luna) si mai apoi transmit totalul de apa consumata pt fiecare apartament in parte catre asociatie.
Furnizorul, firma ''X'', isi verifica, schimba, intretine contorul pe cheltuiala lui presupun....
Contoarele montate de firma ''Z'' au avut initial un aviz metrologic care, o data expirat, face ca acele contoare sa nu mai poata fi luate in calcul la repartizarea consumurilor pentru ca, nu mai au garantia ca, contorizeaza corect apa consumata !
Corect ?
Presupun, ei trebuiau sa anunte proprietarii, cu care au contract, cu cel putin o luna inainte ca, avizul metrologic al contoarelor montate de ei expira si daca nu schimba sau o verifica contra cost, pt. un nou aviz metrologic, risca sa fie trecuta pe lista de plata o cantitate de apa mai mare fata de ceea consumata dupa citire in functie de pierderile de la bransament pe instalatie.
Eu, de exemplu, sunt contorizat de firma ''Y'' ,imi expira acest aviz metrologic in 08.2017 si tin minte ca, in 2014 am fost anuntat ca urmeaza sa mi se schimbe contorul cu un nou aviz metrologic valabil 3 ani contra cost. Am vorbit cu vecinii care sunt contorizati de firma ''Z'' si nu au fost instiintati pana acum, ei habar nu aveau pe ce perioada au avizul metrologic de la ultimul montaj/verificare, au asteptat ca sa fie anuntat in acest scop....
Dupa dvs, ce ar trebui sa se faca in cazul aceasta cand jumatate din scara, contorizata de firma ''Z'', are avizul metrologic la contoare expirat de cel puti 2 ani ?

Mesaj editat @szabyku, raspundeti la mesaje prin accesarea butonului Raspunde si nu prin [Citeaza]. :yes:
K, poate nu am fost eu foarte clar.....
Exista un contor, montata pe conducta pricipala, ce contorizeaza toata apa consumata pe scara citita de firma furnizatoare ''X'' care alimenteaza scara, pe care, dupa citire, o factureaza catre asociatie, dupa aceasta, sunt contoarele de apa din apartamente montate si citite lunar de firmele distribuitoare ''Y'' si ''Z'' care la randul lor factureaza tot catre asociatie (fiecare apartament cat a consumat) iar mai apoi din totalul apei consumate din conducta principala se scade totalul apei consumate dupa citirea contoarelor din apartamente si pierderea, daca exista, se imparte la nr. de persoane din apartamente. Numai ca, contoarele montate si citite de firma ''Z'' nu mai au certificat de garantie metrologica de cel putin 2 ani !

Mesaj editat. Va rugam sa nu mai citati intregul mesaj al unui utilizator atunci cand se afla pe aceeasi pagina. Pct. 2.8 din Regulament