Buna tuturor.
Vin cu o problema legata de accesul in boxele din subsolul blocului in care stau. Boxele mai mici sunt folosite de proprietari ca zone de depozitare iar cel mari au destinatie de garaj pt. automobile. Mai de curand, blocul nostru s-a inscris intr-un program de reabilitate termica lansat de primaria orasului care consta , pe langa anveloparea fatadei a acoperisului si anveloparea (izolarea) tavanurilor din boxe si garaje. Din cate stiu, tavanul, conform legii, din aceste boxe este parte comuna. Daca este parte comuna, cum poate ca un proprietar, sa interzica accesul in boxa/garajul lui pt. executarea si finalizarea interventiei la tavan chiar daca i-i este adus la cunostinta ca nu are nici un drept (sau are ?) sa interzica acest acces ? Cum se poate finaliza un astfel de conflict ?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Pentru informarea dv corecta si completa asupra dispozitiilor care guverneaza infiintarea,
organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,drepturi si obligatii legal prevazute studiati temeinic disp L nr 196/2018
Conform dispozitii speciale,in subsolul imobilelor de locuit in comun este strict interzis a se depozita bunuri cu risc la incendiu
Dispozitia in vigoare obliga proprietarul sa asigure accesul reprezentantului asociatiei de proprietari in vederea intretinerii si reparatiei care se impune a se realiza in spatiul detinut de proprietar
Corect. M-am imnformat si intr-adevar proprietarul este obligat sa permita accesul la proprietatile comune conform capitolului III, art. 31, aliniatul 1 . Dispozitia L nu am gasit-o, eventual ajutati-ma va rog in legatura cu aceasta. La partile comune, art. 35, alin. 1, paragraf e), am gasit: ''pereţii perimetrali şi despărţitori dintre proprietăţi şi/sau spaţiile comune; subsolul; '' Sa inteleg ca, in cazul in care dupa ce i se aduce la cunostinta proprietarului cele mai sus si el tot nu permite accesul , se va ajunge la tribunal. Corect ?
Acord
irinoaia
Buna ziua! va rog mult sa-mi raspundeti cum ar fi corect sa procedam in situatia in care avem un locatar care nu este proprietarul de drept al ap.soacra d-lui ... (vezi toată discuția)