avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolare/anvlopare subsol (tavan).
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolare/anvlopare subsol (tavan).

Buna ziua.
Sunt proprietarul unui apartament aflat la parter. Sub apartament se afla boxe si garaje. In perioadele reci, mai tot timpul am probleme cu frigul care vine de sub apartament adica din boxe si garaje (frig la picioare, mucegai pe pereti...). Am propus locatarilor sa anvelopam blocul si majoritatea nu au fost de acoord cu acest lucru. Nu am fond suficient ca sa fac modificari in apartament, ex. sa-mi bag incalzire in pardosea..... Am inteles ca, tavanul din boxe si garaje este parte comuna si proprietarii au obligatia de a lua măsuri, în cadrul asociaţiei, pentru modernizarea, consolidarea, reabilitarea termică, precum şi pentru creşterea performanţei energetice a clădirii, după caz, potrivit prevederilor legale, şi de a achita cota-parte din costurile aferente.
Am vorbit la asociatie ca sa ne aloce fonduri pt a executa lucrarea si administratoarea mi-a spus ca, ei nu pot sa ne ajute cu nici un ban si sa utilizam banii stransi din fondul de reparatii si sa-i suplimentam din fond propriu. Mentionez ca, fondul de reparatii al scarii este detinuta de asociatie !
Ce se va intampla daca locatarii din scara mea nu vor fi de acord de a izola/anvelopa macar acel tavan? Proprietari de garaje, care nu sunt din scara vor contribui si ei la cota parte ?
Urmeaza adunarea generala, sedinta aceea anuala.
Indrumati-ma, va rog, pt, ca, nu mai vreau inca o iarna cu frig la picioare in timp ce centrala mergea mai non stop ! Dupa cum stim, caldura merge in sus ....
Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2017
szabyku, utilizator
Cel mai recent răspuns: szabyku , utilizator 19:21, 17 Aprilie 2017
La reabilitare se "anvelopeaza" peretii exteriori.
A placa un tavan de subsol nu prea ai cum proprietarii sa fie de acord.
La mine in bloc, un locatar de la parter (desi subsolul este cald din cauza coloanelor de incalzire) si-a placa cu polisiten toata supragata apartamentului, pe spesele lui . A primit acceptul locararilor care au boxe in zona respectiva. Costul unei asemenea investitii este de max.50lei/mp.
Fondul de reparatii este al asociatiei, care il gestioneaza cum sunt interesele hotarate de majoritate.
Orice reparatie, investitie, cheltuiala cu proprietatea comuna, se suporta, cf. cota parte indiviza de toti proprietartii, indiferent cate scari are asociatia.
Revin la raspunsul anterior cu o corectie: m-am documentat si am aflat ca la subsoluri se izoleaza tavanele prin programul de reabilitare termica.
nu cred ca in acel program se include doar tavanele..... sau ma insel ? din cate stiu, programul de reabilitate termica se refera la tot blocul si e inclusa acoperis, lateralele si subsolul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)
Izolare termica subsol bloc edyeduardo2004 edyeduardo2004 de 3 ani furnizorul de caldura a sistat pt ca asociatia n-a platit partile comune, am fost nevoit sa montez centrala, locuind la parter a inceput sa apara ... (vezi toată discuția)
Pe scara pe care locuiesc sunt 10 apartamente, toate debransate ... simionk simionk pe scara pe care locuiesc sunt 10 apartamente, toate debransate de la CET, iar conductele de alimentare cu agent termin sunt debransate de la conduta ... (vezi toată discuția)