Buna tuturor.
Curand am constatat ca, la mai multi vecini de scara aceste contoare de apa (repartitoare de costuri) au verificarea metrologica expirata de cel putin 5 ani iar la 2 apartamente de 13 ani ! Fiind de curand responsabil scara, am facut o adresa catre Asoc. de proprietari sa-mi explice ce sanctiuni se iau in acest caz pt. ca, acele repartitoare(contoare) nu se mai pot lua in calcul la repartizarea cantitatii de apa inregistrata pe contorul de bransament sau gresesc ?
Raspunsul lor :
"Verificarea metrologica a contoarelor(repartitoarelor de costuri) nu mai e obligatorie conform OG nr 20/1992, asadar indicatia contoarelor de apa (rep. de costuri) cu verificarea metrologica expirata va fi luata in calcul la repartizarea cantitatii de apa inregistrata pe contorul de bransament. "
Va rog sa ma lamuriti in acest sens pt. ca, nu mi se pare corect ca un contor de apa (repartitor de costuri) cu verificare metrologica expirata sa fie luat in calcul !
Multumesc anticipat.
Verificarea metrologica a contoarelor din apartamente nu este obligatorie insa poate fi impusa prin decizie a comitetului executiv.
Asiciatia nu poate aplica sanctiuni.
szabyku
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Imi puteti da un exemplu cum s-ar putea impune aceasta decizie/ce sa contina ?
Daca un repartitor de consum (contor) are verificarea metrologica expirata nu se trece in pausal ?
In pausal, ce cantitate de apa (rece) se trece pe persoana/luna ?
Pt. cei care au verificarea metrologica expirata, se poate imputa pierderile de pe bransament ?
Asociatia nu ar trebui sa tina o evidenta a acestor repartitoare de costuri(contoare) si sa anunte locatarul cand se apropie verificarea metrologica spre exprirare si daca nu prezinta documente valabile, ce i se poate intampla ?
Toate acestea de mai sus, trebiue votata de adunarea generala sau sunt unele care sunt legi ?
Multumesc.
Consum minim apa
hervel
buna ziua
stie cineva ,care este consumul minim de apa raportat in urma citirii apometrului in asa fel incat daca este consum mic(ex:0.5mc de apa)sa fie ... (vezi toată discuția)