avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... impotriva renuntarii la repartitoarele de caldura si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

impotriva renuntarii la repartitoarele de caldura si trecerii pe sistemul pausal

Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc contorizat si avem repartitoare individuale la calorifere (prin intermediul firmei X). Mai nou vecinii doresc sa renuntam la acestea si sa intram pe pausal. sunt speriati ca or sa plateasca f mult (si datorita ord.343/2010 care prevede costuri suplimentare pt inventarierea si intretinerea contoarelor) si ca este mai bine sa trecem pe comun.
Eu nu sunt de acord cu renuntarea la repartitoare pt ca fiecare trebuie sa plateasca cat consuma si sa se intinda cat ii este plapuma. Problema nu este numai de repartitoare, este vorba si de calitatea caloriferelor si de geamurile pe care le ai si pana la urma, de cat anume de cald vrei sa faci in casa. Cine vrea sa stea in tricou sa plateasca in consecinta.
Am gasit pe internet articole in presa ref.la faptul ca renuntarea la contractul cu firma X si trecerea pe pausal direct de la Radet reclama acordul tuturor proprietarilor, dar nu am gasit in lege asa ceva. Ma puteti ajuta va rog frumos, care este temeiul legal ca eu ca proprietar sa raman in continuare cu repartitoare si sa-mi fie facturat numai ce consum eu, pt ca nu am de gand sa platesc ceea ce nu consum ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 20:53, 5 Noiembrie 2010
pi avem doua raporturi juridice unul asociatia cu firma x si unul asociatia cu radet

apoi, adunarea generala e cea care stabileste daca ramaneti or ba cu repartitoare..stiu ca-i vb de 80 % din proprietari ca sa incheie acest contract cu firma, apoi si invers banuiesc ca-i la fel..
deci...
radetul nu are treaba cu firma x..pt ca radetul factureaza la bransament iar de restul " impartelii se ocupa adunarea gen a proprietarilor..
ca a ramaneti cu repartitor doar dvs nu va foloseste la nimic in conditiile in care restul platesc la suprafata utila, pentru ca diferenta dintre 99% platite la suprafata utila si 1% pe repartitoare de costuri, e...:D
Temeiul legal este insusi contractul cu firma X al asociatiei de proprietari, contract care are niste termeni de reziliere.
Lumea n-a inteles ce inseamna acest Ordin 343/2010.
Ordinul este dat
- pentru acest an;
- pentru situatia cand blocul nu este inca inventariat (deja a inceput actiunea de inventariere) din care poate rezulta un alt procent decat cel din acest Ordin.

Cum adica cheltuieli suplimentare pentru intretinerea contoarelor?:)) Ce sa le faca? Sa le stearga de praf?
Sunt idei scoase pe piata de unii care vor "scandal", care nu pot trai pana nu vad lumea agitandu-se in disperare.
Pana anul acesta nu se platea caldura la comun? Mda, incercati sa va lamuriti vecinii ca Ordinul 343/2020 nu este un "balaur", ci pur si simplu este un precursor pentru inventarierea SET-urilor blocurilor. Cu cat aceasta inventariere se face mai repede, cu atat mai bine si ca nu platesc mai nimic in plus fata de anul trecut.

Pausalul v-ar costa mult mai mult pentru ca nu ar mai exista cenzura contoarelor si toata lumea ar lasa caloriferele la maxim si tot timpul.
E la mintea cocosului ca daca ai contoare platesti mai putin, daca esti putin econom si-ti folosesti caloriferul atat cat e necesar!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
elga50, moderator
cu repartitoare astea e o 'hotie" intre proprietari...
in conditiile in care radetul factureaza la bransamentul de la subsol, cum adica se imparte caldura dupa cum consuma fiecare?
pai caldura e radianta..adica trece de colo colo..
am avut astfel de dosare ( doua ) ..e absurd cum unii pot plati 25 lei caldura si altii 250 lei, ca si cum ala care plateste 25 lei sta cu reprtitoru inchis si are 10 grade, iar cel care plateste 250 ..e la maxim si are 100 grade..
e de rasul curcilor cum poate fi prostita lumea..
Multumesc pt raspunsuri.
cu repartitoarele nu e deloc hotie: fiecare plateste cat consuma.
Nu se rezuma totul la repartitoare si la cat le lasam deschise, trebuie sa tinem cont si de calitatea caloriferelor si de geamurile pe care le avem etc... si apoi fiecare sa plateasca cat consuma, daca vrei sa stai in pantaloni scurti si in maieu cand afara sunt -15 grade este fix problema ta si platesti pt confort. fiecare trebuie sa se intinda cat ii este plapuma.
maine poimaine ne trezim ca hai sa renuntam si la apometre si la contorul personal de curent si sa platim totul la comun.
O fi de rasul curcilor, dar pentru cine nu se pricepe la transfer termic, repartitoare si calorifere..... si alte chestii tehnice.
Sa-i lasam pe cei care se pricep sa-si faca treaba si noi sa ne-o facem pe cea in care ne pricepem.....!

Alte discuții în legătură

Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)
Consumuri ar ac mdDentist mdDentist Factura de apa rece aduce si apa rece pentru apa calda. Si data citirii. Din cate stiu, apa calda o citeste RADET pentru ca au o cutie cu un giga-calorimetru ... (vezi toată discuția)
Calcul diferentiat la caldura marinel73 marinel73 Lcuiesc intr-un imobil contorizat cu repartitoare de costuri, iar in urma cu doua zile a fost demontat contorul de energie termica pentru a fi dus la verificat ... (vezi toată discuția)