Am inteles ca mai exista o posibilitate. In loc de succesiune putem sa deschidem o actiune in instanta in care initial nu ne intelegem, ulterior ajungem la o intelegere si acea sentinta judecatoreasca sa stabileasca practic partajarea proprietatilor. Asa am inteles ca sunt costurile mai mici.
Cred ca am formulat stangaci intrebarea:)
Avem un apartament si o casuta la tara. Cand a murit tata am facut succesiunea si a costat undela la 3000 lei. Este totusi o suma.
Care este cea mai ieftina cale de transferare a proprietatii de la mama spre cei doi copii, in cazul in care noi vrem sa impartim totul jumatate-jumatate.
Buna ziua,
In cazul in care parintele in viata imparte "averea" copiilor prin act de mostenire facut la notar, mai este nevoie de facut succesiune dupa decesul parintelui?
Precizez ca toti copii sunt de acord cu vointa parintelui si nu va fi atacat testamentul. Ce taxe trebuiesc platite in acest caz?
Am urmatoarea situatie:
Un domn, tatal unei fete de 40 ani, bolnava psihic, vrea sa-mi lase prin testament facut la notar public casa unde a locuit-in prezent este la un camin de batrani ca urmare a unui incendiu provocat de fiica sa la domiciliul lor-
El vrea sa se intoarca acasa dar trebuie renovat totul datorita incendiului.Dar nu se pot face lucrari datorita fiicei care locuieste acolo.
Sotia domnului a decedat dar nu s-a facut succesiunea.
Intrebarile sunt:
-ce parte imi poate lasa ca mostenire domnul
-am dreptul sa deschid o actiune de punere sub interdictie a fetei pentru a beneficia de ingrijire medicala?
-in cazul in care aceasta este pusa sub interdictie practic se poate face ceva cu mostenirea-partea mea- fara acordul celui care ii este numit tutore de catre tribunal?
-daca fata moare si ei nu au apartinatori-copii, frati, etc...practic partea fetei revine statului?
Va multumesc!