avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire- punere sub interdictie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- punere sub interdictie

Am urmatoarea situatie:
Un domn, tatal unei fete de 40 ani, bolnava psihic, vrea sa-mi lase prin testament facut la notar public casa unde a locuit-in prezent este la un camin de batrani ca urmare a unui incendiu provocat de fiica sa la domiciliul lor-
El vrea sa se intoarca acasa dar trebuie renovat totul datorita incendiului.Dar nu se pot face lucrari datorita fiicei care locuieste acolo.
Sotia domnului a decedat dar nu s-a facut succesiunea.
Intrebarile sunt:
-ce parte imi poate lasa ca mostenire domnul
-am dreptul sa deschid o actiune de punere sub interdictie a fetei pentru a beneficia de ingrijire medicala?
-in cazul in care aceasta este pusa sub interdictie practic se poate face ceva cu mostenirea-partea mea- fara acordul celui care ii este numit tutore de catre tribunal?
-daca fata moare si ei nu au apartinatori-copii, frati, etc...practic partea fetei revine statului?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 20 Martie 2016
Dupa ce a provocat un incendiu nu s-au luat masuri de catre autoritati pt internarea ei ? Nu e nevoie de punere sub interdictie pt internare nevoluntara.
Tatal ei ar putea s aceara punerea sub interdictie- va costa si acolo niste bani.
Partea lui ar fi de 5/8.
Daca va lasa testament, puteti vb de partea dvs abia dupa ce moare omul si dezbateti succesiunea.
V-as sfatui sa dezbateti acum succesiunea dupa sotie si partea lui sa v-o dea de acum prin contract de intretinere sau de vanzare cu drept de uzufruct pt batran.
Apoi, cand vreti, puteti cere partajul si sa ii platiti sulta bolnavei. Cu banii aia poate sta ca camin ingrijita.
Cota ei ar culege-o statul.

Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament autentic ContSters424636 ContSters424636 Ingrijesc de un batran in varsta de 80 ani,care ia decedat sotia ,dansul nu are nici un copil,sotia are un copil din prima casnicie,si vrea sa imi faca mie un ... (vezi toată discuția)
Parinte cu alzheimer teo689 teo689 Am o problema cu mama. Acum 2 luni tatal meu a decedat si de atunci mama mea a intrat intr-o depresie severa, care a degenerat in manifestari urate, cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as dori sa ma lămuriți cu o problemă a soțului.!tata ... Kertesz Anna Kertesz Anna Buna ziua as dori sa ma lămuriți cu o problemă a soțului.!Tata a decedat de 17 ani am ramas trei frati ,mama s a recasatorit iar acum 12 ani a decedat a ... (vezi toată discuția)