avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parinte cu Alzheimer
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parinte cu Alzheimer

Am o problema cu mama. Acum 2 luni tatal meu a decedat si de atunci mama mea a intrat intr-o depresie severa, care a degenerat in manifestari urate, cu pierderi de memorie, agresivitate, incoerenta, ceea ce a dus la internarea ei la spitalul Obregia. Eu mai am un frate cu care nu ma inteleg foarte bine, relatia este rece. As vrea sa stiu daca eu vreau sa o internez pe mama la un camin de batrani, dupa externarea din spital, trebuie sa cer acordul si fratelui meu? Sau la internarea intr-un camin de batrani este nevoie de acordul ambilor copii sau doar unul?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:27, 18 Mai 2020
Buna ziua,
Evident NU trebuie sa cereti acordul celuilalt frate, mai ales ca spuneti ca nu este prea interesat.
Incercati sa obtineti in instanta o curatela.
Spuneti-mi va rog ce este o curatela si daca este obligatorie in acest caz?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e obligatorie.Curatela este posibilitatea legala ca cineva sa ajute legal pe altcineva aflat in suferinta dispunand de toate ale celui aflat in suferinta si facand descarcari anuale in fata instantei.
Luati legatura cu un avocat care sa va ajute.
Acum nu-i nevoie dar daca situatia se inrautateste s-ar putea sa aveti nevoie de asta.
Dacă mama dvs nu mai are discernământ, trebuie să cereți punerea ei sub interdicție. Odată cu punerea sub interdicție a bolnavei se va numi un tutore care să ia decizii pentru persoana bolnavă. Tutore puteți fi dvs sau fratele, sau ambii.
Chiar și dacă în urma expertizei medico legale se va constata că discernământul mamei dvs nu este abolit, pe durata procesului aceasta va beneficia de un curator special, numit de instanță sau de Primărie, curator care se va îngriji de toate necesitățile bolnavei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie mgajdan mgajdan Mama are 90 de ani si a primit diagnostic \"delirium in cadrul unei demente de tip Alzheimer-forma severa\" Eu consider ca ar fi bine s-o internez intr-un ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni tutorele matusii mele de 85 ani care are handicap ... milikutza milikutza Cum pot deveni tutorele matusii mele de 85 ani care are handicap psihic, se afla intr_un camin pt batrani de 3 ani, timp in care eu i_am achitat cate 1300 lei ... (vezi toată discuția)