avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot deveni tutorele matusii mele de 85 ani care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot deveni tutorele matusii mele de 85 ani care are handicap ...

Cum pot deveni tutorele matusii mele de 85 ani care are handicap psihic, se afla intr_un camin pt batrani de 3 ani, timp in care eu i_am achitat cate 1300 lei lunar (diferenta dintre pensia ei si costul caminului)? Doresc acest lucru deoarece vreau sa imbunatatesc apartamentul ei (nu are gaze, curent si e deteriorat de 30 ani) si caminul m-a somat de cateva ori ca s-ar putea fi nevoiti sa o dea inapoi familiei in conditiile actuale. Mentionez ca nu a fost casatorita, nu are copiisi doar eu am avut grija de ea in ultimii 5 ani. Care sunt pasii, va rog! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:23, 24 Iulie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate in prezent, pe data de 16 iulie 2020 afost admisa exceptia de neconstitutionalitate cu privire la prevederile art 164 al 1 cod civil privitoare la punerea sub interdictie judecatoreasca. Pana la gasirea unei noi solutii de catre Parlament sau Guvern in legatura cu prevederile neconstitutionale ale art 164 al si si Constitutie, toate procesele sunt suspendate, astfel ca nu aveti decat sa asteptati sa apara o solutie legala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie introdusă o cerere de punere sub interdicție a mătușii dvs și numirea dvs în calitate de tutore. Acțiunea se judecă de către Judecătoria competentă de pe raza domiciliului bolnavei. Va fi demarată o procedură de către procuror, în cadrul căreia se va face și o expertiză psihiatrică medico-legală prin care să se constate dacă bolnava are sau nu discernământul abolit.
Este o procedură în care se fac multe demersuri, astfel că este util să angajați un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinte cu alzheimer teo689 teo689 Am o problema cu mama. Acum 2 luni tatal meu a decedat si de atunci mama mea a intrat intr-o depresie severa, care a degenerat in manifestari urate, cu ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie mgajdan mgajdan Mama are 90 de ani si a primit diagnostic \"delirium in cadrul unei demente de tip Alzheimer-forma severa\" Eu consider ca ar fi bine s-o internez intr-un ... (vezi toată discuția)