Ce presupune exact la un proces de divort "culpa exclusiva" a sotului? Plata cheltuielilor de judecata? Altceva? In ce masura asta are consecinte asupra partajului? In cazul relatat (am mai cerut informatii, nu ma priveste direct acel divort, dar indirect da!) sotia cere beneficiul exclusiv asupra apartamentului (proprietate comuna dobandita in timpul casatoriei, la care inca se platesc rate) precum si 73% din valoarea autoturismului :( , totul pe motiv ca divortul e din culpa sotului. Este posibil sa obtina ce vrea?
Aici e deja discutie intre avocati care pe mine ma depaseste...Ce inseamna ancheta sociala? Ce probe? Eu intrebam de un divort cu care ambii sunt de acord, in care exista un copil minor asupra caruia nu exista discutii de tutela (ramane cu mama) si nici de vizitare. Nici cu partajul nu e clar daca se va face, mai probabil se va cadea la intelegere. Deci, in aceste conditii, cat dureaza?
In cazul in care, ca medic, am devenit PFA iar acum urmeaza sa lucrez, part-time, la un cabinet particular (eu fiind, de baza, salariat la stat!): are cineva idee cam ce tip de deduceri mi se pot face? Ce facturi/chitante trebuie trecute in registrul de incasari si plati? Sunt taaare nepriceputa in domeniu, n-am strans mai nimic si ma paste un impozit imens din vina mea, ca nu m-am interesat si n-am avut consilier...Va rog, ajutati-ma cu un raspuns!
Am pus aceasta intrebare si pe site-ul Min Finantelor, deocamdata fara raspuns. Daca eu sunt medic, salariat la stat, dar si PFA, calitate in care am prestat si mai prestez cateva (putine!) contracte de colaborare, trebuie intr-adevar sa platesc CAS DE 2 ORI??Idem contributia de pensie??